Že bych za pět let ještě hrál? Není šance, překvapil Kyrgios. A cítí se na 57

- Michal Hladký

Osmadvacetiletý Nick Kyrgios toho v posledních měsících kvůli zraněním příliš neodehrál. Volno si užívá různými způsoby, například na nedávné exhibici v Los Angeles koučoval Francese Tiafoea. Na americkém západním pobřeží byl už tradičně středem pozornosti, a to i skrze své neotřelé výroky. Zmínil se například, že nejpozději do pěti let skončí s tenisem.

Zranění kolena, chodidla a zápěstí. Nicka Kyrgiose trápí v letošní sezoně jedna zdravotní patálie za druhou, i kvůli čemuž se v roce 2023 představil pouze na turnaji v německém Stuttgartu, kde vypadl v úvodním kole.

Aktuálně 35. tenista světového žebříčku tak má prostor i na své další aktivity. Američan Frances Tiafoe pod jeho vedením dokráčel na exhibici Ultimate Tennis Showdown v Los Angeles až do semifinále, ve kterém nestačil na Taylora Fritze.

A koučování by se chtěl Kyrgios věnovat i po své kariéře. „Myslím si, že bych mohl trénovat. Třeba Francese na plný úvazek,“ vtipkoval australský bouřlivák v kalifornské metropoli s tím, že v roli tenisty ho fanoušci už příliš dlouho neuvidí.

„Je to šílený, turnajový kalendář je naprosto natřískaný. Stárnu. Všechno to pití a chození na párty… Cítím se, jako by mi bylo 57. Neexistuje, že bych ještě za pět let hrál tenis. Není jakákoliv šance. Slibuji, že až nebudu hrát, tak mě už nikdy neuvidíte,“ řekl.

Finalista loňského Wimbledonu se měl vrátit na okruh na konci července ve Washingtonu, jenže se z důvodu přetrvávajících zdravotních problémů odhlásil. Dále figuruje mezi přihlášenými v Torontu a Cincinnati, i tam je ale jeho start nejistý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UTS Tour (@u.t.s_tour)