Bolesti ho připraví o část sezony. Bývalá světová desítka nechce na operaci, zvažuje dlouhodobou pauzu

- Jan Vojkůvka

Kanadský tenista Denis Shapovalov není vůbec spokojený s vývojem této sezony. Ze své herní mizérie viní bolavé koleno, které jej trápí dlouhodobě. Právě to má být důvodem, proč na kurtech nepředvádí adekvátní výkony, a je také důvodem, proč hodně překvapivě vypadl v osmifinále Wimbledonu s Romanem Safjullinem, až 92. hráčem světa.

Právě po osmifinálovém utkání se Safjullinem, které Shapovalov prohrál 6:3, 3:6, 1:6 a 3:6, kanadský tenista přiznal, že se jeho bolesti během střetnutí výrazně zhoršily a na kurtu se necítil vůbec dobře. I proto musí učinit některá nepopulární rozhodnutí, která jej připraví s největší pravděpodobností o US Open.

„Myslím, že to zabere minimálně dva měsíce. A doufám, že bez operace,“ řekl Shapovalov, který nechce jít se svým kolenem na operaci. Věří, že své zranění dokáže vyřešit konzervativní léčbou. „Je zřejmé, že s operací by to bylo mnohem delší, ale řekl bych, že minimum budou dva měsíce.“

Po utkání byl hodně frustrovaný. Není se ale čemu divit, aktuálně 29. hráč světa měl velmi dobrý los a věřil, že ve Wimbledonu dokáže letošní smůlu konečně prolomit. Jenže ho zastavilo zdraví. „Docela velký propadák. Ke konci zápasu jsem nemohl ani chodit, natož hrát,“ poznamenal s tím, že co jej přesně trápí nebude komentovat.

„Je to ale asi to nejhorší, co to zatím bylo,“ připustil ke svým dlouhodobým problémům. „Potřebuji si promluvit s týmem. Potřebuji zkusit navštívit nějaké další specialisty a zjistit, co mohu udělat.“

„Ale udělal jsem nějaké dobré body do žebříčku, takže je možná dobrý čas na pauzu. Zkusit to napravit a vrátit se na podzim. Ale zase bych přišel o důležitou část sezony v Severní Americe, kterou rád hraji. Je to těžké, ale to je bohužel náš život,“ usmál se zkroušeně.

Kromě osmifinále ve Wimbledonu si Shapovalov v této sezoně zahrál hned zkraje sezony čtvrtfinále v Adelaide. Následně se prodral do třetího kola na Australian Open a Roland Garros. Významnějších výsledků však nedosáhl.