Kariéru nekončí, návrat je však v nedohlednu. Muguruzaová vynechá zbytek sezony

- Jan Vojkůvka

Garbiňe Muguruzaová si svou tenisovou pauzu protáhne víc, než se čekalo. Španělská tenistka, která po čtyřech lednových porážkách už na kurt nevstoupila a v dubnu oznámila, že si bere od tenisu pauzu, vynechá i zbytek této sezony. Vrátit by se (snad) chtěla příští rok.

„Trávím teď hodně času s rodinou a přáteli. Je to opravdu ozdravné a skvělé, takže si toto období prodloužím až do léta,“ zaskočila Muguruzaová některé své příznivce během dubnového oznámení, že vynechá kompletní antukovou i travnatou část sezony.

Jak se ale nakonec ukázalo, tato pauza bude o poznání delší. Protáhne se až do konce tohoto roku.

„Užívám si tuhle pauzu. Myslím, že bylo dobré přestat, ale není to definitivní sbohem. Chci se připravit na návrat. Až budu připravená, vrátím se na kurty,“ řekla tento týden v rozhovoru pro deník Marca. Její cíle, kvůli kterým se chce vrátit? Tituly. „US Open, Australian Open, olympijská medaile,“ vyjmenovala rodačka z Caracasu.

Mezitím ale devětadvacetiletá Španělka rozhodně nezahálí. V květnu se provdala za svého přítele Arthura Borgese. Tehdy se objevily spekulace, že by Muguruzaová možná toužila založit rodinu, kvůli čemuž si vzala od profesionálního sportu pauzu. Je tak otázkou, jestli se skutečně v roce 2024 na tenisové dvorce vrátí.