Návrat hvězdy se znovu odkládá. Potřebuji více času, přiznal bývalý čtvrtý hráč světa

- Filip Lefenda

Populární japonský tenista Kei Nišikori znovu odložil svůj soutěžní comeback. Někdejší čtvrtý hráč žebříčku ATP, jenž absolvoval poslední ostré utkání v říjnu roku 2021, měl startovat v závěru měsíce na challengeru v americkém městě Little Rock. Nakonec se tak ale nestane.

Třiatřicetiletý Nišikori podstoupil zkraje loňského roku operaci problematické kyčle. Následně si smolně podvrtnul kotník a bylo jasné, že se do akce v dohledné době nevrátí.

„Dokonce jsem přemýšlel nad tím, že ukončím kariéru. Rehabilitoval jsem doma. Měsíce jsem se vůbec nedostal na kurt. Bylo to psychicky náročné,“ přiznal v prosinci Nišikori a ohlásil, že chce startovat na únorovém podniku v Delray Beach. Právě tam získal v roce 2008 první ze svých dosavadních dvanácti titulů z okruhu ATP.

Nišikori se ale nakonec na oblíbené dvěstěpadesátce nepředstavil. Svůj návrat postupně odložil až na přelom května a června. I tento plán přitom nebude zrealizován. „Spolu s týmem jsme se rozhodli, že na nadcházejících challengerech v Little Rocku a Tyleru startovat nebudu. Své přihlášky ruším,“ oznámil zkušený Asiat.

Příznivce ale zároveň uklidnil. „Po dlouhé pauze potřebuji více času na trénování. Ještě jsem nenašel optimální rytmus. Jinak jde ale všechno dobře. Postupně zlepšuji načasování i intenzitu svých úderů,“ popsal s tím, že návrat je i tak na spadnutí.

„Aktuálně je mým cílem hrát challenger v Palmas del Mar,“ odtajnil nový plán. V Portoriku se bude hrát ve dnech 12. až 18. června, a to na tvrdém povrchu.