Müller se dočkal prvního titulu na okruhu ATP! Často jsem o tom snil, přiznal Lucemburčan

- Jan Havlovic

Na tuhle chvíli čekal dlouho, opravdu dlouho! Lucemburčan Gilles Müller si zahrál na okruhu ATP o titul již celkem pětkrát, avšak ve všech případech odcházel jako poražený. Až nyní to rodákovi z Schifflange vyšlo na turnaji v Sydney, kde mohl i společně se svými dvěma syny oslavit zisk premiérového titulu na okruhu ATP!

Před třinácti lety si zahrál své první finále na okruhu ATP, ve Washingtonu tehdy podlehl Lleytonu Hewittovi, nicméně v tu chvíli Müller rozhodně nepočítal s tím, že čekání na premiérový titul bude tak dlouhé. V minulé sezoně se lucemburské jedničce dařilo náramně, držel si stabilní formu a zahrál si i dvě finále. V Hertogenboschi to nevyšlo, avšak v Newportu byl Müller velmi blízko, v zápase s Karlovićem měl tři mečboly, ty nevyužil a z vítězství se následně radoval v dramatickém tiebreaku třetí sady chorvatský dlouhán. „V minulých dvou, třech letech to pro mě byl ten největší cíl - vyhrát titul. Často jsem o tom snil a minulý rok jsem byl velmi blízko,“ připomněl aktuálně 34. tenista světa svůj loňský souboj s Karlovićem. 

Letošní sezonu zahájil Müller na turnaji v Brisbane, kde však vypadl po prohře s Donaldsonem. V Sydney už si však vše "sedlo", po celý týden zdobilo Müllera skvělé podání, soupeřům nasázel celkem 81 es (ve finále 12), a tak rodák z Schifflange mohl začít slavit! Na finálové utkání dorazil i legendární Rod Laver, který předal lucemburskému tenistovi trofej pro vítěze turnaje. „Neočekával jsem to. Je to pro mě velká pocta. Prostě neuvěřitelné,“ reagoval Müller pro web ATP World Tour na přítomnost legendárního australského tenisty. 

Na finálový zápas dorazili také jeho dva synové - Lenny (5) a Nils (4). Celý tenisový svět poté obletěly fotografie slavícího Gillese Müllera v obležení svých dvou synů. „Všechno se stalo tak, jakoby to bylo ve filmu. Rod Laver je tady, já stojím na kurtu s trofejí, moje děti v hledišti,“ rozplýval se čerstvý vítěz turnaje v Sydney. Müller se nyní přesune do Melbourne, kde ho čeká vstup do Australian Open - v prvním kole se střetne s americkým talentem Taylorem Fritzem.