Futures v Jablonci: Michnev udolal Papíka a zopakuje si s Lootsmou finále z minulého týdne

- Filip Lefenda

Předposlední hrací den jabloneckého turnaje ITF nabídl kvarteto střetnutí, jak singl, tak i čtyřhra měla na programu svá semifinále. V individuální disciplíně měl český tenis hned trojnásobné zastoupení, ale Jablonec nakonec bude svědkem odvety z minulého týdne, jelikož ve finále se střetnou opět Petr Michnev a Nizozemec Niels Lootsma.

Utkání můžete sledovat živě na tomto odkazu: Kurt 3

Program zahájil souboj Marka Gengela s Nizozemcem Lootsmou, jenž je v Jablonci osmým nasazeným a velmi se mu dařilo už minulý týden při prvním halovém turnaji, který se v tomto městě uskutečnil. Postoupil až do finále a svůj výsledek zopakuje nakonec i tento týden. Gengela totiž porazil 6:3, 6:2.

Marek tak svou senzační jízdu turnajem až k vrcholu nedotáhl, přesto odehrál nejlepší turnaj kariéry a tento výsledek ho dozajista povzbudí do další tvrdé práce, kterou před sebou má. V samotném utkání ale, bohužel, tahal za kratší konec a na returnu na Lootsmu nestačil. Na servisu se navíc dostával hodně pod tlak a celkem ztratil čtyřikrát podání.

V druhém semifinále se utkali druhý a třetí nasazení Petr Michnev a Tomáš Papík. Dramatický a vyrovnaný duel musely rozhodnout nakonec tři sety, když v úvodním dějství Michnev zvládl tiebreak vyhrát 8:6, ale následně ve druhé sadě ho prohrál 10:12! Třetí sada však přinesla jediný úspěšný brejkbol celého zápasu, který proměnil mírně favorizovaný Michnev v šestém gemu, ujal se vedení 4:2 a zápas dokázal doservírovat.

K postupu do finále se Michnev prokousal i díky neuvěřitelnému počtu 27 nasázených es. Papíkovi povolil za celé utkání pouze 4 brejkboly, ale všechny dokázal odvrátit a zahraje si tak o druhý titul z Jablonce. Opět s Nizozemcem Lootsmou.

Ve finále čtyřhry se představí čtvrtý nasazený pár turnaje - Matěj Vocel s Pavlem Motlem, kteří v sobotním semifinále porazili vcelku snadno polskou dvojici Dembek, Majchrowicz po setech 6:1, 6:2. Český souboj k vidění v Jablonci však nebude! Ondřej Krstev s Patrikem Riklem svedli v semifinále bezmála dvouhodinovou bitvu se slovenskou dvojicí Lukáš Klein, Patrik Nema. O vítězi tohoto duelu musel po dvou dramatických tiebreacích rozhodnout až supertiebreak, ve kterém Klein s Nemou zvítězili 10:7 a mohou se radovat z postupu do finále!

Semifinále dvouhry

MAREK GENGEL (1179.) – Niels Lootsma (NED, 750.) (8) 3:6, 2:6

TOMÁŠ PAPÍK (526.) (3) – PETR MICHNEV (380.) (2) 6:7 (6), 7:6 (10), 3:6

Semifinále čtyřhry

MOTL, VOCEL (4) – Dembek, Majchrowicz (POL) (2) 6:1, 6:2

KRSTEV, RIKL – Klein, Néma (SVK) 7:6 (4), 6:7 (6), 7:10

Finále čtyřhry

Klein, Nema (SVK) - MOTL, VOCEL (4) - 6:1, 6:3

Jablonecký future den po dni

21.10.2016 Futures v Jablonci: Gengel, Papík a Michnev v semifinále singlu

20.10.2016 Futures v Jablonci: Michnev třísetovou bitvu zvládl, první nasazený Kolář opět končí v osmifinále

19.10.2016 Futures v Jablonci: Kolář úvodní zápas zvládl, postupuje dalších devět Čechů

18.10.2016 Futures v Jablonci: Do hlavní soutěže se kvalifikovali čtyři Češi

17.10.2016 Futures v Jablonci: Desítka Čechů uspěla v prvním kole kvalifikace