WTA

Serena a splněný sen. Vždy jsem proti ní chtěla hrát, říká Bouzková

- Radek Štohl

Semifinále dvouhry. S tímto výsledkem nejhůře odjede Marie Bouzková z Toronta, kde z kvalifikace prošla mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje. Po skalpu tří grandslamových šampionek českou hráčku nyní čeká legenda ženského tenisu – Serena Williamsová. „Sen se stal realitou," rozplývá se nová česká hrdinka.

Již začátek roku napověděl, že by Marie Bouzková mohla prožít průlomovou sezónu. Na turnaji v Brisbane se z kvalifikace dostala do osmifinále, v prvním kole hlavní soutěže ke všemu porazila Samanthu Stosurovou.

České hráčce se dařilo také v průběhu sezóny, mimo jiné dosáhla finále v mexické Guadalajare, na French Open a Wimbledonu prošla do hlavní soutěže. Před snovým podnikem v Torontu vyhrála turnaj kategorie ITF World Tennis Tour v Nur-Sultanu, v kazašském městě potvrdila roli nejvýše nasazené hráčky.

Parádní formu si přenesla do první poloviny srpna. Dva úspěšné kvalifikační zápasy, jediný ztracený gem v úvodním kole a poté...tři skalpy grandslamových šampionek v řadě. Na Bouzkovou nestačila Sloane Stephensová, Jelena Ostapenková a naposledy také Simona Halepová, která po prvním setu zápas vzdala.

„Zaprvé chci říci, že mě velmi mrzí vynucená skreč Simony. Byla pro mě velká čest s ní být na jednom kurtu, i když to bylo pouze na jeden set. Velmi jsem si to užila," rozpovídala se šťastná Bouzková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Utkání trvalo pouhých šestačtyřicet minut, během kterých Češka prokázala své kvality. Soupeřku mimo jiné trápila v dlouhých výměnách, rovněž si vypomáhala velkou dávkou energie, která z ní na kurtu sršela. 

„Odhaduji, že je to tímto stadionem. Jedná se o nejlepší kurt, na kterém jsem kdy hrála. A vy všichni, kdo jste tady, mi to ještě více zpříjemňujete," usmívala se vítězka juniorského US Open 2014.

Po další skvělé výhře čeká na Marii Bouzkovou snad největší výzva dnešní doby. Na centrálním kurtu vyzve vítězku třiadvaceti grandslamových titulů ve dvouhře Serenu Williamsovou. 

„Vůbec netuším, jak se na ni budu připravovat. Pouze se pokusím předvést to nejlepší. Vždy jsem proti ní chtěla hrát. Byl to takový sen. Ten se stal realitou," dodala momentálně 91. hráčka světového žebříčku.

Utkání proti Sereně Williamsové je na programu po půlnoci středoevropského času. Bude pro mladou bojovnici úspěšné?