WTA

Los Cincinnati: Ironie pro Plíškovou. Dojde k odvetě za Toronto?

- Radek Štohl

Karolína Plíšková se brzy může dočkat odvety. Ve svém úvodním zápase Cincinnati vyzve lepší z dvojice Lesja Curenková – Bianca Andreescuová, druhá jmenovaná ji porazila v pátečním čtvrtfinále Toronta, čímž ji připravila o potenciální post světové jedničky. V Cincinnati bude hrát také Petra Kvitová a Kateřina Siniaková.

Pro Plíškovou to byl prazvláštní duel. V zápase proti Andreescuové poprvé od května 2015 utržila kanára, po úvodním setu naopak vyhrála jednoznačně 6:2, přičemž ji nerozhodilo ani ošetřetní soupeřky po sedmé hře. V závěrečné sadě ovšem nevyužila tři brejkboly, za stavu 4:4 ke všemu neodvrátila jedinou hrozbu protihráčky.

Plíšková tak v Torontu vypadla ve čtvrtfinále, finálová účast by ji přitom zajistila druhý posun na post světové jedničky. Na prvním místě vydržela osm týdnů, bylo tomu tak od 17. července do 10. září předminulého roku.

Na vzájemný zápas však možná ani nedojde. Bianca Andreescuová (27. místo světa) v prvním kole musí přejít přes Ukrajinku Lesju Curenkovou (34.), se kterou prohrála jediné měření sil. Naopak Plíšková se proti Curenkové postavila šestkrát v kariéře, zvítězila čtyřikrát. Naposledy letos ve finále Brisbane, jednalo se o jediný duel na tvrdém povrchu.

V Cincinnati se poprvé od Wimbledonu představí také Petra Kvitová. Šestá hráčka světa ve svém prvním zápase na podniku bude hrát proti vítězce střetnutí Maria Sakkariová (32.) – Camila Giorgiová (52.) 

Třetí českou hráčkou v hlavní soutěži bude Kateřina Siniaková, ta se ukáže již v úvodním kole. O postup do druhého kola se utká s Donnou Vekičovou (24.)

O účast mezi nejlepšími ještě bojují Barbora Strýcová a Kristýna Plíšková, obě hráčky vstoupí do kvalifikace v sobotu večer středoevropského času. Celý los je k nalezení zde.