Plíšková živí naději na post jedničky. Nebezpečnou Estonku porazila i potřetí

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Karolína Plíšková zvládla duel 3. kola a na turnaji v Torontu si zahraje čtvrtfinále! V utkání s Estonkou Anett Kontaveitovou, kterou doposud porazila dvakrát, potvrdila roli favoritky a zvítězila 6:3, 7:5. Stále tak zůstává v boji o post světové jedničky.

Po vývoji na Rogers Cupu je již jisté, že Australanka Ashleigh Bartyová přijde o post světové jedničky. Otázkou už jen zůstává, kdo ji na čele nahradí. Zatím má lepší výchozí pozici Japonka Naomi Ósakaovou, jíž osmifinále v Torontu teprve čeká.

Dostat se na první místo světa ovšem může i Karolína Plíšková. Ta potřebuje uhrát lepší výsledek než Ósakaová a minimálně postoupit do semifinále.

Další postupný krůček, tedy vítězství v osmifinále, má za sebou. Proti Kontaveitové sice dvakrát neudržela podání, ale v koncovkách setů byla lepší hráčkou. To se projevilo i v úvodním dějství, kdy sice prohrávala 1:2 se ztrátou brejku, ale okamžitým rebrejkem se vrátila do hry a v osmém gemu získala sama klíčový servis soupeřky.

Potvrdit vítězství v prvním setu nebylo snadné a Plíšková čelila dvěma brejkbolům. Připravit se o výhru však nenechala.

Ve druhém setu česká hráčka neudržela vedení 2:0, ale Kontaveitová po rebrejku na 2:2 už další šanci na returnu nedostala. V jedenácté hře pak Plíšková využila v pořadí čtvrtý brejkbol a duel zakončila čistou hrou. Ani ve třetím souboji s nebezpečnou Estonkou tak nezaváhala.

V dalším kole si Plíšková zahraje s lepší z dvojice Bianca Andreescuová a Kiki Bertensová.