Peschkeová s Melicharovou ovládly čtyřhru v San Jose a slaví čtvrtý společný titul

- Filip Lefenda

Česká deblistka Květa Peschkeová s Američankou brněnského původu Nicole Melicharovou slaví zisk čtvrtého společného titulu. Členky nejvýše nasazeného páru vyhrály čtyřhru na turnaji WTA Premier v San Jose, když ve finále zdolaly dvakrát 6:4 japonskou dvojici Aojamaová, Šibaharaová.

O osudu úvodního setu rozhodl jediný brejk, jenž se zrodil v sedmé hře. Peschkeová s Melicharovou po něm šly do vedení 4:3, v předešlém i následujícím gemu přitom samy na podání celkem čtyři brejkboly odvrátily.

Za stavu 5:4 a 40:40 se pak hrála rozhodující výměna, která přiřkla úvodní sadu favoritkám.

Ty vstoupily lépe také do druhého dějství, když brejk na 2:1 vzápětí potvrdily i na podání. Poté ale přišly chvilky Japonek, které dvěma čistými hrami srovnaly na 3:3. Brejk čistou hrou se ovšem vzápětí zrodil i na druhé straně.

Svou výhodu už si zkušená Češka s americkou parťačkou střežily jako oko v hlavě. Za stavu 5:3 mělo nejvýše nasazené duo na příjmu první mečbol, který ještě zvládly Aojamaová s Šibaharaovou skrze rozhodující výměnu odvrátit, v dalším gemu už ale při vlastním podání Peschkeová s Melicharovou zápas ukončily.

Obě jmenované tak spolu získaly celkově čtvrtý titul, přičemž na turnaji kategorie WTA Premier triumfovaly podruhé. Pro čtyřiačtyřicetiletou Peschkeovou jde už o 33. deblovou trofej, Melicharová vyhrála na profesionálním okruhu turnaj popáté.

Mubudala Silikon Valley Classic, San José (ženy, USA, 876 183 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Melicharová, PESCHKEOVÁ – Aojamaová, Šibaharaová (obě JPN) 6:4, 6:4