Turnaj v Torontu vynechají čtyři přední Češky, Siniaková má těžký los

- Jan Vojkůvka

Rogers Cup v Torontu je prvním hlavním přípravným turnajem před blížícím se US Open. Z pohledu českých tenistek se ovšem nejedná o nijak výrazně obsazený turnaj. V hlavní soutěži se představí jen Karolína Plíšková s Kateřinou Siniakovou, šanci na postup má ještě z kvalifikace Marie Bouzková. Další přední Češky daly přednost delšímu odpočinku.

Ať už z důvodu nutnosti doléčit zranění, nebo potřeby delšího odpočinku před newyorským grandslamem, vynechají Rogers Cup Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová i Barbora Strýcová.

Kvůli tomu se do losu hlavní soutěže prestižního kanadského turnaje dostaly jen Karolína Plíšková s Kateřinou Siniakovou.

Plíšková, jež bude plnit roli třetí nasazené, bude mít v úvodním kole volno a naskočí do akce až v kole druhém. V něm se může potkat s nepříliš oblíbenou soupeřkou Marií Sakkariovou z Řecka, s níž má bilanci 1-1 na zápasy. Sakkariová bude muset svůj postup potvrdit proti některé z kvalifikantek.

Tou se může stát i Marie Bouzková, jíž v neděli čeká finálové kolo kvalifikace proti Sachii Vickeryové.

Druhou jistou českou hráčkou v hlavní soutěži v Torontu je Kateřina Siniaková. Ta se od postupu do osmifinále French Open herně trápí a na posledních pěti turnajích hned čtyřikrát vypadla v prvním kole. V Torontu navíc nemá vůbec snadný los, zahraje si proti 33. hráčce světa Danielle Collinsové.

Los českých tenistek v Torontu
Karolína Plíšková – volný los
Kateřina Siniaková – Danielle Collinsová (USA)