Setkání s idolem. Gauffová se potkala s bývalou první dámou USA

- Jan Havlovic

Coco Gauffové se ve Washingtonu splnil jeden z velkých snů – seznámila se s Michelle Obamovou, bývalou první dámou Spojených států amerických. Právě Obamová byla na sociálních sítích jednou z hlavních gratulantek během úžasného wimbledonského comebacku patnáctileté tenistky v duelu proti Slovince Hercogové. „Dnes jsem potkala svůj idol,“ lebedila si Gauffová na Twitteru.

Patnáctiletá tenisová kometa Gauffová očarovala celý tenisový svět během letošního Wimbledonu. Mladá Američanka prošla na nejslavnějším turnaji světa z kvalifikace až do osmifinále. Největší ohlas měla její výhra nad Slovinkou Hercogovou, kterou udolala 7:5 v rozhodující sadě.

S gratulací tehdy přispěchala na sociální síti i Michelle Obamová. „Coco je úžasná,“ napsala bývalá první dáma USA na Twitteru. Samotné Gauffové tehdy udělala největší radost právě gratulace od Obamové.

To ještě netušila, že se s manželkou Baracka Obamy potká za pár týdnů osobně. Setkání proběhlo ve čtvrtek ve Washingtonu, kde se hraje tento týden tenisový turnaj Citi Open.

„Dnes jsem potkala svůj idol. Její slova a moudrost mě budou provázet na kurtu jistě po většinu mé kariéry. Ona je tou pravou inspirací,“ pochlubila se Gauffová společnou fotografií s Michelle Obamovou.

„Úžasná mladá dáma, která nám ukazuje, že nemusíme čekat na to, co nadcházející generace umí,“ napsala bývalá první dáma USA, která obdržela od patnáctileté tenistky podepsanou raketu. Gauffová dostala od Obamové na oplátku její vlastní knížku „Becoming“ s věnováním.

Mladá americká tenistka prošla na Citi Open ve Washingtonu kvalifikací, ale prohrála v prvním kole s Kazaškou Dijasovou. Gauffová se stále drží ve hře ve čtyřhře, ve které s parťačkou krajankou McNallyovou postoupily do semifinále.