Domácí naděje ve Washingtonu selhaly. Ze hry je miláček tribun i první nasazená

- Jan Vojkůvka

Dvě největší domácí naděje na Citi Open ve Washingtonu překvapivě končí už v prvním kole. Konec na turnaji potkal jak první nasazenou Sloane Stephensovou, tak úspěšnou kvalifikantku a kometu této sezony Cori Gauffovou.

Světová osmička Sloane Stephensová měla zahájit přípravu na US Open právě ve Washingtonu, kde cílila na úspěch. Jenže hned úvodní zápas ji přinesl ohromné zklamání. Prohrála totiž 2:6, 5:7 se Švédskou Rebeccou Petersonovou.

Šampionka Citi Open z roku 2015 tak prohrála na místních kurtech už čtvrté utkání z posledních pěti a marně se snaží najít recept, jak zopakovat své předchozí úspěchy.

Poměrně velkým překvapením je i vyřazení patnáctileté Cori Gauffové, jež sice hladce prolétla kvalifikací, během níž ji povzbuzovaly obří davy domácích fanoušků (uvádí se, že kvalifikační zápas Američanky navštívily tři tisíce diváků v obou kolech), ale v hlavní soutěži se neprosadila.

Měla přitom slušný los, nastoupila proti 84. hráčce světa Zarině Dijasové z Kazachstánu. Prohrála však hladce 4:6, 2:6.

Turnaj ve Washingtonu tak přišel hned na svém začátku o dvě velké domácí naděje na úspěch. Pomyslný americký prapor nyní nese třetí nasazená Sofia Keninová, vítězka letošních turnajů v Hobartu a na Mallorce.