Singlový comeback na spadnutí. Murray prozradil, kde by rád hrál dvouhru

- Jan Havlovic

Andy Murray je při deblových zápasech v plné síle, ale na fyzicky náročnější singl to zatím není. „Moje fyzička není dobrá. Musím na tom ještě zapracovat,“ uznala bývalá světová jednička na tiskové konferenci ve Washingtonu, kde bude hrát čtyřhru po boku bratra Jamieho. A co dvouhra? „Ideální scénář je Cincinnati,“ prozradil.

Singlový comeback je již na spadnutí. S tímto přišel Andy Murray mezi novináře na Citi Open ve Washingtonu. Dvaatřicetiletý Brit hraje zatím pouze čtyřhru, již brzy by měl hrát i singl. „Poslední dny jsem se při tréninku cítil velmi dobře, s tím jsem spokojený. Za pár týdnů už bych mohl být schopný odehrát turnaj ve dvouhře,“ věří Murray.

Bývalá světová jednička stále cítí, že není po zranění kyčle v ideální fyzické kondici. „Pokud se chci dostat na úroveň, kde bych chtěl být, budu muset odehrát nějaké zápasy a zapracovat na fyzičce v posilovně,“ plánuje.

„Na tréninku se věnuji dvouhře a čtyřhru mám, abych se dostal do zápasové rytmu,“ citují dvojnásobného wimbledonského šampiona webové stránky ATP.

Murrayho plán je nyní jasný. Ve Washingtonu bude hrát čtyřhru po boku bratra Jamieho a o týden později nastoupí v Montrealu se Španělem Lopézem, se kterým opanoval turnaj v Queen’s Clubu.

„Pokud budu pokračovat v progresu a budu se během následujících týdnů cítit dobře, tak chci hrát dvouhru co nejdříve to půjde,“ dává Murray fanouškům optimistické naděje.

A kde by se měl případný singlový comeback odehrát? „Ideální scénář by bylo Cincinnati. Pokud ne, tak až po US Open. Nechtěl bych odehrál první singlový zápas až v New Yorku, kde to bude na pět setů,“ uvědomuje si Murray náročnost pětisetových zápasů na grandslamové půdě.

Bratři Murrayové mají ve Washingtonu těžký los, když hned v prvním kole narazí na francouzskou dvojici Mahut, Roger-Vasselin, finalisty letošního Wimbledonu.