Velký úspěch Krejčové! Česká juniorka získala vítězný double ve Villachu

- Marek Bartošík

Nejlepším možným způsobem skončil juniorský turnaj kategorie J200 ve Villachu pro Terezu Krejčovou. Teprve patnáctiletá česká naděje si na rakouské antuce dokráčela pro titul ve dvouhře i ve čtyřhře, kde spojila síly s krajankou Magdalénou Smékalovou.

Tereza Krejčová absolvovala ve Villachu celkem osm utkání (pět ve dvouhře, tři ve čtyřhře) a ani jednou neokusila hořkost porážky! Členka TK Slavia Plzeň udolala na cestě do singlového finále Němku Taminu Kochtaovou (6:1, 1:6, 6:3), Italku Anju Casariovou (3:6, 6:0, 6:0), Slovinku Alju Senicovou (6:2, 6:4) a Rakušanku Leonii Rablovou (3:6, 6:3, 6:2).

V souboji o trofej si česká turnajová čtyřka poradila s pátou nasazenou Ukrajinkou Anastasijí Firmanovou po setech 6:2 a 6:3. V deblovém finále vyzrály Krejčová s Magdalénou Smékalovou na polsko-kazachstánský pár Nadia Kulbiejová, Aija Nupbajová poměrem 6:3, 0:6 a 10:7.

Krejčová rozšířila svou sbírku z juniorského okruhu na čtyři singlové a tři deblové trofeje. Letos už jednou double získala, a sice na únorové stovce v Trnavě. Triumf na dvoustovce ve Villachu je největším úspěchem v její dosavadní kariéře.

V kombinovaném juniorském žebříčku se patnáctiletá Krejčová posunula ze 122. na 85. místo, které je jejím novým kariérním maximem. Za pouhý týden si tak polepšila o 37 příček!