ATP

Vzteká se. Neunáší kritiku. Kecy! vyprskl vytočený Zverev

- Radek Štohl

Současné období Alexandera Zvereva by se dalo označit jakkoliv. Jen ne jako pohodové. Německý tenista se po nedávném rozchodu s Ivanem Lendlem a semifinálovém vypadnutí v Hamburku opětovně zviditelnil, když nedokázal přijmout konstruktivní kritiku Borise Beckera nebo Johna McEnroea.

Zverev se aktuálně ocitá na pátém místě dvouhry, k vylepšení mu příliš nepomohla ani účast na domácím turnaji v Hamburku. Dvaadvacetiletý tenista na "pětistovce" vypadl v semifinále, v němž nevyužil dva mečboly proti pozdějšímu vítězi Nikolozi Basilašvilimu.

Nejen v zápase proti gruzínskému tenistovi šlo pozorovat, jak Zverev působí až příliš defenzivně a spoléhá na chyby soupeře. V minulosti ho přitom zdobilo agresivní pojetí hry, kterým si sám dokázal dojít pro důležité míčky.

„Rád bych ho viděl, jak se snaží přecházet do útoku. Potřebuje se zlepšit. Klíč je v tom, aby míčky hrál dříve a chodil k síti. S jeho bojovností a přístupem proti soupeřům rád dominuje. Otázka však zní: Proti komu takhle bude hrát?" nechal se pro deník Bild slyšet Boris Becker.

K Němcovi se přidal další legendární hráč John McEnroe. „V určitých fázích vyčkává, s čím přijdou jeho soupeři. V poslední době ke všemu nezaznamenal pokrok. Dokonce i Roger Federer hraje odlišně, než před pěti lety. Neustále se musíte vyvíjet. Od základní lajny je agresivní pouze trochu. Nepotřebuje k tomu chodit k síti," vyřkl Američan.

Zmíněné proslovy se Alexanderu Zverevovi příliš dobře neposlouchaly, jeho odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Nesouhlasím s tím, stejně jako můj otec nebo Ivan Lendl. Jsou to jenom kecy. Boris a McEnroe celý život strávili na síti. Já to tak dělat nebudu. Je to rozdílné," zareagoval vítěz loňského Turnaje mistrů.