Muguruzaová na US Open končí. Sevastovová překvapila světovou trojku

- Daniel Kubelka

Sotva se diváci newyorského US Open vzpamatovali z vyřazení Milose Raonice v mužské části turnaje, dostalo se jim ještě další dávky překvapení. Garbine Muguruzaová, světové trojka mezi ženami, si totiž balí kufry již po druhém kole. Nad její síly byla Lotyška Anastasija Sevastovová.

Vítězka letošního French Open, Garbine Muguruzaová, podlehla Sevastovové ve dvou setech, 5:7 a 4:6. Španělka přitom měla dobře rozehraný úvodní set, ve kterém vedla již 4:2, její výkon však měl vzestupnou tendenci a za celý zápas vyrobila hned 38 nevynucených chyb.

Druhá sada, jenž se nesla ve znamení ztracených podání, už Muguruzaové utíkala od samotného začátku. Světová trojka rychle ztrácela 0:4 a získanou ztrátu již do konce zápasu nedokázala dohnat.

Sevastovová po jedné z největších výher samozřejmě neskrývala nadšení. „Samozřejmě jsem šťastná, že to dobře dopadlo. Možná mi ale teprve dojde, co se mi podařilo. Musím si sednout a v hlavě si to pořádně srovnat,“ uvedla Lotyška bezprostředně po skončení zápasu.

Sevastovová, která v roce 2013 už ukončila kariéru po sérii zranění, tak pokračuje v úspěšném návratu, který započala před rokem. Aktuální světová osmačtyřicítka uvedla, co ji nejvíc motivuje.

„To všechno okolo tady. Jen se podívejte. Hrát noční zápas tady na centru, co může být většího,“ ptala se Lotyška sebe sama. Její jízda navíc nemusí být u konce. Po vyřazení světové trojky se jí otevírá dobrá možnost, jak postoupit turnajem ještě dál. Ve třetím kole číhá Ukrajinka Bondarenková. Ne, to není soupeřka, kterou by Sevastovová nemohla porazit.