WTA

Generálky na US Open. Vstoupí do nich dvě Češky

- Radek Štohl

Příští týden se na okruhu WTA představí pouze dvě Češky. Na zámořských podnicích nebude chybět Kateřina Siniaková, třiadvacetiletá hráčka se v roli šesté nasazené ukáže ve Washingtonu, zatímco Marie Bouzková bude čelit velmi náročnému losu v San José.

US Open začíná již za necelý měsíc. Závěrečný grandslam sezóny se rozjede 26. srpna, přičemž po čtrnácti dnech bude jasno, kdo na dvorcích Flushing Meadows uspěl, a kdo nikoliv.

O svoji šanci se bude pokoušet také české duo Kateřina Siniaková a Marie Bouzková, obě hráčky se přitom jako jediné Češky pustí do generálky již následující týden. Každá z nich však na jiném turnaji.

Siniaková poprvé v kariéře zajede na turnaj do Washingtonu, kde ji čeká role šesté nejvýše nasazené tenistky podniku. Již v prvním kole se potká s domácí Jessicou Pegulaovou (79. místo světa), tenistky se proti sobě střetnou prvně v kariéře. V případě výhry se třiadvacetiletá česká tenistka utká s lepší z dvojice Ons Jabeurová (59.) – Iga Swiateková (61.).

Bouzková poté zavítá do Kalifornie, konkrétně se zúčastní podniku v San José. Tenistka, která se v týdnu poprvé dostala do TOP 100, však nebude mít vůbec jednoduchou úlohu. Los ji do úvodního zápasu přisoudil domácí Coco Vandewegheovou (626.), bývalou devátou hráčkou světa.

Dvojnásobná finalistka turnaje bude hrát první letošní zápas na okruhu, ve dvouhře si zahraje poprvé od konce loňského září. Pokud se Bouzkové podaří sedmadvacetiletou soupeřku přehrát, ve druhém kole vyzve druhou nasazenou Arynu Sabalenkovou (10.).

Ostatní Češky se příští týden na okruhu WTA neukáží. Stejně jako muži v kategorii ATP.