WTA

Turnaj mistryň: Do Číny má našlápnuto pět Češek

- Radek Štohl

Do zahájení turnaje mistryň zbývají tři měsíce a deset dní. Po nedávných dvou grandslamových turnajích by se na premiérový ročník čínského Šen-Čenu aktuálně podívalo pět českých tenistek, přičemž další dvě se aktuální nachází na devátých místech dvouhry, resp. čtyřhry.

Turnaj mistryň poprvé od roku 2014 změní hostitele. V uplynulých pěti letech se závěrečný podnik sezóny konal v jihoasijském Singapuru, ze kterého se od letošní sezóny až do roku 2028 přemístí do Šen-čenu v Číně.

Podle pondělních žebříčků dvouhry a čtyřhry by Česká republika měla mít na prestižní akci znovu početné zastoupení. V singlu se na třetí příčce letošního ročníku ocitá Karolína Plíšková, za kterou je v závěsu Petra Kvitová.

V elitní osmičce se další Češka sice již nenachází, na prvním nepostupovém místě je však Markéta Vondroušová se ztrátou pouhých 58 bodů na osmou Johannu Kontaovou. Čtvrtou nejlepší hráčkou z České republiky je Barbora Strýcová, její ztráta na Vondroušovou čítá 996 bodů.

Strýcová by však v Číně chybět neměla. Ve čtyřhře společně se Su-wej Sie zaujímají první příčku a na devátou pozici mají náskok téměř 3 000 bodů. Na zmíněném místě se ocitá Květa Peschkeová s deblovou parťačkou Nicole Melicharovou, na osmou příčku jim stačí stáhnout manko 82 bodů.

Na turnaj mistryň má dobře nakročeno také ryze dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, Češky se nachází na šestém místě. 

Premiérový ročník v Číně se rozjede 27. října a potrvá do 3. listopadu. Podrobné žebříčky jsou k nalezení zde.