Úspěch bolel! Strýcová po tvrdém direktu skončila na zemi

- Radek Štohl

Postup do wimbledonského finále rozhodně jednoduchý nebyl. Barbora Strýcová v semifinále čtyřhry vyřadila první nasazené Timeu Babosovou s Kristinou Mladenovicvou, zásluhou čehož si v sobotu zahraje o první trofej z grandslamu. Během zmíněného střetnutí však musela zvládnout výměnu, po níž skončila na zemi.

Barbora Strýcová zažívá parádní Wimbledon. Ve dvouhře se poprvé v kariéře probojovala do semifinále grandslamu, kde nestačila na Serenu Williamsovou. O den později si spravila chuť, vedle Su-wej Sie postoupila do svého premiérového finále grandslamového turnaje

Právě během postupu se odehrála výměna, na kterou Strýcová moc v dobrém vzpomínat nebude. Po returnu její tchajwanské parťačky se voleje chopila Timea Babosová, ta se nešťastně trefila přímo do těla zkušené Češky.

Dle všeho se však o úmyslný úder nejednalo, což podpořila slova jedné televizní komentátorky. „Všechno se tady děje tak strašně rychle. Nemyslím si, že bychoim v tom měli hledat úmysl Babosové," prohlásila hned po nepříjemném fiftýnu.

Zatímco Babosová s Mladenovicovou budou během soboty mít volný program, Barboru Strýcovou čeká finále Wimbledonu. Od sedmi hodin na centrálním dvorci nastoupí proti dvojici Dabrowská, Su. V případě výhry se stane světovou jedničkou ve čtyřhře.