Rychlý konec! Olympijská vítězka vypadla na US Open již v prvním kole

- Jan Havlovic

To se příliš nečekalo... Mónica Puigová šokovala na olympijských hrách, když získala zlatou medaili a stala se národní hrdinkou své země. Portorická tenistka se však nezvládla vypořádat s velkými očekáváními a na US Open vypadla hned v prvním kole.

Po nečekaném zisku zlaté medaile si Mónica Puigová naordinovala menší pauzu, aby si mohla naplno vychutnat oslavy ve své rodné zemi. Hned poté však přišel další vrchol letošní tenisové sezony - US Open, na kterém Puigová startovala v pozici 32. nasazené hráčky světa. Tenisový svět již však na dvaadvacetiletou hráčku před americkým grandslamem pohlížel jinak, s daleko většími očekáváními, což zřejmě na zlatou medailistku dolehlo. I sama Puigová před zápasem hovořila o tom, že tato role je pro ni nová a bude chvilku trvat, než si na všechno zvykne. "Jsou to pro mě nové vody, nová území a budu si na to muset zvyknout," uvedla rodačka ze San Juan před vstupem do US Open.

Do samotného utkání prvního kola poslední grandslamu této sezony však Puigová vstoupila dobře a dostala se do vedení 4:2. Poté však přišel zkrat portorické tenistky, která hned dvakrát přišla o své podání. Její soupeřka dokázala vyhrát čtyři gemy v řadě a ujala se vedení v zápase. Ve druhé sadě aktuálně 35. hráčka světa pokračovala v bídném výkonu, Číňanka Čengová znovu dokázala dvakrát prolomit podání olympijské vítězky a dokráčela si k překvapivému postupu po setech 6:4 a 6:2.

Portorickou hrdinku přicestovalo do Flushing Meadows podpořit také několik fanoušků z Portorika, avšak ani jejich hlasitá podpora nepomohla Puigové k postupu do druhého kola. Hned po prohraném zápase však Puigová myslela na zbytek sezony a příliš se nezaobírala prohraným zápasem. "Musím nabrat více zkušeností. Vím, že budu muset po US Open tvrdě trénovat. V Rio de Janeiru jsem dosáhla tak velkého úspěchu hlavně proto, že jsem tvrdě trénovala a byla perfektně připravená," uvedla po zápase odhodlaně Puigová. Zdali dokáže navázat na své výkony z olympijských her, to ukáží následující týdny...


 

Ready to take on the US Open in style with my new @ellesseitalia dress! #TogetherWePlay

Fotka zveřejněná uživatelem Monica Puig (@monicaace93),Srp 29, 2016 v 6:15 PDT