Hlavně pozitivně. Budu dál pracovat, slibuje Kvitová z Londýna

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Poprvé po pěti letech se Petra Kvitová probojovala v oblíbeném All England Clubu do druhého týdne. Během „Manic Monday“ však skončila na raketě domácí hvězdy Johanny Kontaové, které podlehla po setech 6:4, 2:6 a 4:6. Světová šestka se poté z osobních důvodů omluvila z pozápasových mediálních aktivit. K novinářům se dostala alespoň tisková zpráva s ohlasy dvojnásobné wimbledonské šampionky. „Postup do osmifinále beru jako dobrý výsledek, který mě potěšil,“ vzkázala Kvitová.

Na centrálním dvorci zuřila během pondělního programu česko-britská bitva. Fanoušci hnali vpřed domácí želízko v ohni Johannu Kontaovou, ale zároveň část publika jistě přála úspěch také Petře Kvitové. Dvojnásobná vítězka tohoto grandslamového turnaje se těší mezi místními velké oblibě.

Postoupit však mohla pouze jedna. Z dvou a půl hodinové bitvy vzešla vítězně domácí světová osmnáctka, která si po výsledku 4:6, 6:2, 6:4 zahraje teprve podruhé v kariéře wimbledonské čtvrtfinále.

Petra Kvitová se po zápase omluvila z osobních důvodů z mediálních aktivit. Novinářům poskytla ohlasy alespoň prostřednictvím tiskové zprávy. „Byl to dobrý zápas z obou stran. Od samého začátku měl vysokou kvalitu,“ hodnotila osmifinálový duel česká tenistka.

„V prvním setu jsem odvrátila dva brejkboly, sama jsem poté získala podání soupeřky. Ona se každou výměnou zlepšovala,“ líčila Kvitová s tím, že i přes získaný první set neměla zdaleka vyhráno.

Dvojnásobnou vítězku místního slavného turnaje trápily i drobné zdravotní problémy. „Ve druhém setu jsem v nohách necítila žádnou energii, takže jsem se opatrně pohybovala.“

Začátek rozhodující sady devětadvacetileté Češce nevyšel, když rychle prohrávala 1:5. „Johanna byla v laufu. Ještě jsem se vyhecovala a snížila na 4:5, ale víc už jsem nesvedla,“ litovala Kvitová, která zvládla při podání soupeřky odvrátit dva mečboly.

Druhá nejlepší česká tenistka bude přesto z Londýna odjíždět spokojená. „Postup do osmifinále beru jako dobrý výsledek, který mě potěšil,“ vzkázala Kvitová, která se poprvé po pěti letech probojovala ve Wimbledonu do druhého hracího týdne.

„Budu dál pracovat. Po všem, čím jsem si prošla, jsem šťastná už jen z toho, že si udržuji pozitivní myšlení,“ dodala závěrem světová šestka.