Nezastavitelná Strýcová skolila světovou čtyřku! Podruhé v kariéře si zahraje osmifinále

- Jan Vojkůvka

Barbora Strýcová předvedla další ze svých parádních výkonů a ve Wimbledonu si zahraje podruhé v kariéře osmifinále! Česká tenistka pokořila Nizozemku Kiki Bertensovou, jež byla favoritkou zápasu, ve dvou setech 7:5, 6:1.

Úvod zápasu přitom Strýcové příliš nevyšel a ve třetí hře si prohrála podání. Okamžitým rebrejkem se však vrátila do prvního setu a trochu smolně nevyužila tři brejkboly v šesté hře. Pořádnou dřinu si prožila v devátém gemu, kdy musela odvracet hned šest brejkbolů soupeřky a podání si uhájila až přes osm shod.

Strýcová v tu chvíli začala na Bertensovou tlačit a přehrávat ji. V desáté hře sice nevyužila na returnu dva setboly, ale ve dvanácté se jí už zadařilo. Set zakončila pátým setbolem.

Druhý set nabídl úplně jiný obrázek. Strýcová po zisku první sady začala kurtu vládnout a od stavu 1:1 vyhrála pět gemů v řadě, díky čemuž postoupila poprvé od roku 2014 do osmifinále.

V dalším kole si Strýcová zahraje s 21. nasazenou Elise Mertensovou o postup do druhého čtvrtfinále Wimbledonu v kariéře.