Muchová dosáhla maxima, svůj výkon ale zkritizovala. Vlaječky na kurtu neřeší

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: České derby přece jenom přijde i ve Wimbledonu. A rovnou souboj Karolín. Ta mladší, Muchová, zdolala ve třetím kole Anett Kontaveitovou a v pondělí si zahraje premiérové grandslamové osmifinále. Na rozdíl od slavnější krajanky Plíškové se mezi nejlepší šestnáctku dokonce probojovala bez ztráty setu.

Kdekdo by se premiéry v All England Clubu zalekl. Ne však Karolína Muchová, která si stejně jako na Roland Garros vyskočila na světovou dvacítku Anett Kontaveitovou, čímž si zajistila vstupenku do osmifinále Wimbledonu!

Vše navíc dokázala bez ztráty setu, Kontaveitová padla 6:7(7) a 3:6. Muchová přesto se svým posledním výkonem nebyla spokojená.

„Byla jsem nervózní, chtěla jsem hodně vyhrát, což bylo znát i na mé hře. Udělala jsem dost chyb, byl to můj nejhorší výkon na turnaji,“ hodnotila Muchová.

Takový popis by seděl spíše k prohranému zápasu, jak to tedy ta Karolína zvládla? „V důležitých momentech, třeba když jsem zaostávala o brejk, jsem zahrála dobře. Podržela jsem si servis, pomohla jsem si dobře odehranými míči,“ pochválila se přece jenom další z plejády úspěšných českých tenistek.

Kromě zmíněného náskoku Estonky o brejk v prvním setu nabídlo utkání ještě jeden moment, při němž čeští fanoušci znervózněli. Po jedenácté hře prvního setu si Muchová nechala ošetřit levou nohu, tedy tu neobvázanou.

„Měla jsem trošku ztuhlý zadní stehenní sval. Ale je to v pohodě,“ uklidnila své příznivce tenistka z Olomouce.

Po návratu na kurt při svém servisu srovnala a vynutila si zkrácenou hru. Tu vydřela a mohla vykročit vstříc vítězství. Definitivně o něm rozhodla brejkem v osmé hře, přičemž v té další proměnila hned první mečbol technickým esem na střed.

Poté už následovala tradiční oslava zaťatou pěstí. „Byla jsem hodně ráda. Zrovna jsem volala mámě a tátovi, byli úplně superšťastní,“ smála se Muchová, kterou nyní čekají dva dny volna a pak osmifinále s krajankou Karolínou Plíškovou.

„V sobotu neplánuju nic, v neděli si půjdu ťuknout. Zápas s Karolínou bude určitě těžký, má výbornou sezónu,“ vyhlížela Muchová, jíž atmosféra českého derby nevadí.

„Na kurtu je jedno, jakou má soupeřka vlaječku,“ dodala bez náznaku vzrušení skromná hráčka, které velká londýnská jízda už nyní zajistila přiblížení k elitní padesátce žebříčku.