Bára, hrdinka dne. Vyšťavilo mě to, ale mám radost, říká o perném programu

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Dvě grandslamová vítězství v jeden den? Pro Barboru Strýcovou žádný problém. Tenistka z Plzně ve Wimbledonu vybojovala postup do třetího kola dvouhry a druhého kola čtyřhry. To vše v rozmezí přibližně pěti hodin a dvaceti minut.

Je to prostě nezmar. Barbora Strýcová zvládla ve Wimbledonu dva zápasy během jednoho dne. Třiatřicetiletá česká tenistka nejprve vyhrála více než dvouhodinovou řežbu proti Lauře Siegemundové 6:3 a 7:5, posléze s deblovou parťačkou Su-wej Sie hladce proklouzly zápasem proti páru Barthelová, Knollová.

„Když jdu z vyhraného zápasu na debl, je to dobré. Tělo se drží v pozitivním módu a těší se. Pak už jsem však cítila, že začínám vadnout. Spoluhráčka mi pomohla, několikrát to za mě vzala,“ uznala zásluhy tchajwanské tenistky na úspěšné čtyřhře Strýcová.

Ta ale jako první musela absolvovat těžký zápas dvouhry proti Siegemundové. „Nehraji proti ní ráda, protože nikdy nevím, co od ní čekat. Bylo to náročné na psychiku. Sice mě to vyšťavilo, ale mám fakt radost,“ komentovala více než dvouhodinovou bitvu Strýcová, jež se po úspěšném dvojboji těšila na jediné.

„Až přijedu domů, sednu si na sedačku a najím se. Asi si dám i malé pivo. Nebudu se muset soustředit, na chvíli vypnu,“ plánovala třetí tenistka žebříčku čtyřhry.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Bending into round 3?

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Čec 4, 2019 v 12:08 PDT

V souboji o osmifinále ji čeká světová čtyřka Kiki Bertensová, jedna z nejtěžších možných soupeřek. Formu na trávě má navíc vynikající – minulý týden hrála semifinále v Eastbourne, předtím finále v Hertogenboschi.

„Za poslední dva roky udělala obrovský posun. Výborně servíruje, hraje hodně zezadu. Myslím ale, že právě na trávě proti ní mám největší šanci,“ nahlížela na další obtížnou výzvu tenistka z Plzně.

Na silnou Nizozemku, která loni postoupila v All England Clubu do čtvrtfinále, by to chtělo vytáhnout eso v rukávu. S tím může Strýcové pomoci její zkušený kouč David Kotyza.

„Je perfekcionista, vidí strašně moc detailů. Nepotkala jsem nikoho, kdo by dokázal popsat soupeřku tak, jako on. Má to neuvěřitelně zmáknuté,“ pochválila svého kouče hrdinka čtvrtečního dne.