To je přesně moje hra, těší Muchovou. K postupu jí pomohla i kuriozita

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Ta změna v kariéře Karolíny Muchové je vidět na první pohled. Ještě loni na US Open byla ráda za úspěšnou kvalifikaci, následný senzační postup do třetího kola nikdo nečekal. Ve Wimbledonu se dvaadvacetiletá Češka do stejné fáze grandslamu dostala bez výraznějších problémů. Na její pestrou hru nenašla recept ani Madison Brengleová.

Nevýrazný bekhend Madison Brengleové po čáře přistál v autu a soustředěná tvář Karolíny Muchové se proměnila ve spokojený úsměv. Česká bojovnice radostí zaťala pěst, při své premiéře ve Wimbledonu postoupila už do třetího kola!

„Cítila jsem se jako favoritka a potvrdila jsem to. Na začátku jsem hrála opravdu dobře, nedělala jsem chyby. Ve druhém setu mi utekl úvod, ale povedlo se mi do toho zase dostat,“ ohlédla se za cenným vítězstvím Muchová, jež tak pomstila svou kamarádku Markétu Vondroušovou.

Právě ji nepříjemná Američanka v prvním kole překvapila. Možná i svým atypickým servisem, který je navíc viditelně pomalejší.

„Věděla jsem, že mi svým podáním neublíží, že ji můžu kdykoliv brejknout. Hodně jsem se tlačila dopředu, hrála jsem agresivně. To je přesně moje hra,“ povídala finalistka dubnového turnaje v Praze, která dnes na kurtu číslo 17 vypálila hned 36 vítězných úderů.

Jeden z nich byl nejen nesmírně důležitý, ale i pikantní. Za stavu 3:4 a 30:30 se Muchová bila na returnu o možnost brejkbolu. Její úder narazil do pásky, chvilku na ní skotačil a pak se snesl na polovinu soupeřky.

„Díkybohu, že to přepadlo na druhou stranu. Vítr to tam sfoukl. Získala jsem brejkbol, který jsem využila. To mi strašně pomohlo,“ vzpomínala česká hráčka, jež si při vzpomínce na onen šťastný moment znovu oddechla.

Muchová je tak stejně jako na loňském US Open ve třetím kole, tentokrát však nemusela absolvovat náročnou kvalifikaci. Dvěma dosavadními duely navíc prosvištěla za pouhé dvě a půl hodiny.

V souboji o premiérové grandslamové osmifinále jí kromě kondičky můžou pomoct i zkušenosti, které nabrala na Roland Garros. Znovu totiž narazí na Anett Kontaveitovou, kterou na pařížské antuce vyřadila.

„Myslím, že hraje na trávě líp. Snaží se hrát hodně rychle, takže je nepříjemnější,“ uvědomuje si Muchová. A má pravdu, vždyť Estonka si předloni připsala svůj jediný titul z WTA turnaje na trávě v Hertogenboschi.

Pokud by dvaadvacetiletá Češka uspěla, může v osmifinále narazit na Karolínu Plíškovou. Dočkáme se souboje Karolín?