Siniaková v problémech zabrala! Soupeřku nalomila sedmi gemy v řadě

- Jan Vojkůvka

Zápas dvou tváří odehrála Kateřina Siniaková v úvodním kole Wimbledonu. I přes špatný začátek dokázala převzít kontrolu nad vývojem skóre a po dvou porážkách na trávě v této sezoně dokázala ukořistit své první vítězství. Jekatěrinu Alexandrovovou porazila 2:6, 6:1, 6:1.

Siniaková do utkání šla s negativní vzájemnou bilancí, jíž s Ruskou Alexandrovovou zaznamenala v předchozích letech. A ani ve Wimbledonu se na začátku nezdálo, že by se sešla s formou.

Na rychlý brejk soupeřky sice zareagovala okamžitým rebrejkem, ale pak prohrála čtyři hry v řadě a úvodní set už nezvrátila. Na začátku druhého navíc prohrála servis a byla o set a brejk pozadu. V tu chvíli se ovšem něco zlomilo a Kateřina zabrala.

Alexandrovová navíc začala kupit někdy až zbytečné chyby, a Siniaková si k obratu pomohla několika výbornými vítěznými míčky (celkem jich nasbírala 20).

Šnůrou sedmi her v řadě otočila na 2:6, 6:1 a 1:0 s výhodou brejku. Alexandrovová se sice ještě vrátila do hry a prorazila ve druhém gemu české tenistce podání, ale dalších pět gemů už patřilo Siniakové, která po boji postoupila do druhého kola.

Po brzkých vyřazeních na Mallorce a v Eastbourne, kde shodně skončila v prvním kole, se jí tak ve Wimbledonu podařilo dosáhnout na první travnatou výhru v sezoně. A navazuje na úspěšné grandslamové výkony. Po osmifinále Roland Garros rozhodně cílí vysoko i v Londýně.