Bouzkové šťastná ruka. Podruhé v řadě se na grandslamu katapultovala do hlavní soutěže

- Jan Havlovic

Příběh, kterak Marie Bouzková poslala sama sebe na Roland Garros z pozice lucky losera do hlavní soutěže byl hodně kuriózní. Štěstí se dvacetileté Češky drží dál. Neuvěřitelný příběh měl pokračování i ve Wimbledonu. „Zase jsem se vylosovala jako první,“ radovala se Marie Bouzková na dotaz Tenisového světa poté, co se znovu dostala do hlavní soutěže jako šťastná poražená.

Na Roland Garros byla Marie Bouzková štěstím bez sebe, když se dostala do jako lucky loser do hlavní soutěže. Aby ne, mezi elitní společnost se na grandslamové půdě dostala teprve podruhé v kariéře. Její příběh byl o to speciálnější, že právě dvacetiletá Češka dostala od pořadatelů možnost losovat lucky losery.

„Dokonce jsem se vylosovala hned jako první, ale dost jsem se z toho zapotila,“ vyprávěla v Paříži šťastná poražená, jak zní doslovný překlad spojení "lucky loser" z anglického jazyka.

Uběhl jeden měsíc a Marie Bouzková se znovu prala o místo v hlavní soutěži grandslamového turnaje, tentokrát v britském Roehamptonu, kde se wimbledonská kvalifikace tradičně hraje. Dvacetiletá česká fedcupová reprezentantka stejně jako v Paříži přešla přes dvě kola, ale ve finále kvalifikace znovu neuspěla – Rumunce Bogdanové podlehla 3:6, 1:6.

Marie Bouzková se tak rozhodla opakovat již známý scénář a aktivně se podílela na losování lucky loserů. „Zase jsem se vylosovala a stejně jako v Paříži jako první!“ reagovala šťastná tenistka na dotaz Tenisového světa.

Nadšení z přesunu do slavného wimbledonského areálu Bouzková sdílela také na sociální síti. „Nemůžu tomu uvěřit,“ napsala česká tenistka na Instagramu.

Štěstí přeje připraveným, což se názorně ukazuje na usměvavé Marii Bouzkové.

Její cesta nejslavnějším turnajem světa navíc nemusí končit hned v prvním kole. Aktuálně 116. tenistku světa čeká na úvod hlavní soutěže souboj s Němkou Monou Barthelovou, která letos odehrála na trávě jen dva zápasy a oba navíc prohrála.

Česko-německý souboj je na programu hned v pondělí od 12:00 na kurtu číslo devět. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Can’t believe it...drew myself again as a lucky loser to the @wimbledon main draw!!????

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou),Čen 27, 2019 v 10:12 PDT