Olympijskou vítězku čeká vstup do US Open. Jsem připravená, hlásí odhodlaně Puigová

- Jan Havlovic

Po zlatém finále si Mónica Puigová naordinovala menší pauzu, aby mohla oslavit zisk zlaté medaile ve své rodné zemi. Nyní však přichází poslední grandslam sezony, US Open, na kterém se portorická tenistka bude snažit o další tenisový úspěch.

O olympijské pohádce portorické tenistky jsem již informovali na našem serveru v několika článcích. Mónica Puigová se o tomto víkendu po delší době objevila mezi novináři a znovu pohovořila o svých dojmech z OH v Rio de Janeiru. "V průběhu finálového zápasu na mě fanoušci pokřikovali - ‘sie se puede‘, což ve španělštině znamená ‘ano, ty to dokážeš‘.". Tento moment Puigové připomněl scénu z filmu "Hokejový zázrak", ve kterém kouč hokejového týmu USA Herb Brooks burcuje svůj tým slovy, že nyní je jejich pravý čas vyhrát, což také hráči následně udělali.

Olympijské finále však rozhodně nebyla pro Puigovou procházka růžovým sadem, o svém vítězství rozhodla až ve třetím setu. „Bylo to opravdu náročné. Nebudu lhát, na konci zápasu se mi třásly ruce," uvedla Puigová v rozhovoru pro oficiální web US Open v New Yorku. Aktuálně 35. hráčka světového žebříčku si dala po hrách v Riu pauzu, aby navštívila svou rodnou zemi, kde se dočkala velkolepého přivítání. Nyní už přichází US Open, na kterém budou na Puigovou kladena velká očekávání. Zlatá medailistka si však v Riu dokázala, že se může měřit i s těmi nejlepšími hráčky světa, a tak může vstoupit do posledního grandslamu sezony s čistou hlavou. 

„Bude na mě letos kladen o trochu větší tlak," uvedla Puigová pro oficiální stránky US Open. „Nikdy jsem nevstupovala do turnaje s tím, že nejsem připravená, takže jsem zde a jsem připravená bojovat," uvedla odhodlaně Puigová, která se po odhlášení Sloane Stephensové stala 32. nasazenou hráčkou turnaje. V prvním kole čeká dvaadvacetiletou tenistku Číňanka Saj-Saj Čeng, atkuálně 61. hráčka světa. Půjde o první střetnutí těchto dvou tenistek, avšak papírovou favoritkou tohoto duelu je právě zlatá medialistka z Ria!

 

Now thats the way we party!!! ??❤️ #EquipoPUR we did it!!!

Fotka zveřejněná uživatelem Monica Puig (@monicaace93),Srp 23, 2016 v 6:16 PDT