Zjišťovala jsem, co si můžu vzít na sebe, smála se po postupu rebelka Bouzková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Marie Bouzková v prvním kole wimbledonské kvalifikace potvrdila svou stoprocentní bilanci. Stejně jako v letech 2017 a 2018 vstup do bojů o hlavní soutěž zvládla, proti Veronice Cepedeové jí stačily dva sety. Před zápasem však neřešila jen taktiku proti soupeřce, ale i proti striktním pravidlům.

6:4 a 6:4 se zdá být poměrně jasný výsledek. Marie Bouzková se však proti Veronice Cepedeové v prvním kole kvalifikace Wimbledonu pořádně nadřela. Duel trval rovných 100 minut, česká tenistka v prvním setu prohrávala už 1:4. Nakonec ale i při své třetí účasti v Roehamptonu postoupila do druhého kola a nadále může snít o startu v All England Clubu. Snad i proto oslavila proměněný mečbol vítězným skokem.

„Je krásné být zpátky, užívám si to. Jsem strašně ráda, že jsem vyhrála. Soupeřka je nepříjemná, hraje dlouhé míče, skvěle returnuje. Snažila jsem se bojovat a vyvést ji z rytmu,“ hodnotila exkluzivně pro Tenisový svět Bouzková, která nebyla příliš spokojena s kvalitou travnatého povrchu.

„Kurty mi tady sedí, nicméně tento rok nejsou tak dobré jako loni. Možná je to i tím, že pršelo,“ zamyslela se jinak spokojená vítězka, která během zápasu jednou i spadla. „To se na trávě občas stane. Zrovna mi to pomohlo, protože ona pak zkazila úder,“ culila se dvacetiletá Bouzková, jež se ještě před Wimbledonem pokoušela probojovat do hlavní soutěže prestižního turnaje v Birminghamu.

Ve finále kvalifikace však prohrála s Kristýnou Plíškovou. Ve stejný týden se přitom hrál ITF turnaj v Ilkley, jehož vítězka má zaručenu divokou kartu do hlavní soutěže Wimbledonu. Loni toho dokonale využila Tereza Smitková.

„Pamatuju si to. V Ilkley jsem hrála loni. Kurty tam nejsou dobré, proto jsem se tam nevrátila. Chtěla jsem si zahrát WTA turnaj na dobré trávě,“ vysvětlila svou volbu Bouzková.

Kromě podobně důležitých rozhodnutí věnovala 116. hráčka žebříčku čas i méně vážným záležitostem, konkrétně promýšlela malou rebelii proti tradičně striktním pravidlům ve Wimbledonu ohledně oblékání a dalších doplňků.

„Dívala jsem se, jestli můžu mít aspoň zelené tkaničky. Dočetla jsem se, že nemůžu. Před zápasem mě napadlo vzít si barevné sponky,“ prozradila, proč její účes držely sponky různých duhových barev.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Breaking the all-white rule??? @wimbledon @jomasport

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou),Čen 25, 2019 v 10:03 PDT

Bouzková však svým vzhledem pořadatele i podpořila, když si namalovala nehty na bílo. „Ty určitě nechám tak, jak jsou,“ doplnila s úsměvem sympatická Češka, již už ve středu čeká ve druhém kvalifikačním kole ukrajinská soupeřka Anhelina Kalininová.

Wimbledon (ženy, GBR, 38 000 000 GBP, tráva)
1. kolo kvalifikace
MARIE BOUZKOVÁ (116.) – Veronica Cepedeová (PAR, 155.) 6:4, 6:4