To už musela být bolest! Strýcová skrečovala zápas teprve potřetí v kariéře

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová patří mezi skutečné tenisové nezmary. Třiatřicetiletá plzeňská tenistka skrečovala v úterý v Eastbourne teprve potřetí za devatenáct let své kariéry na profesionálním okruhu. Slovince Hercogové vzdala kvůli potížím s achilovkou. „Normálně mi tohle zranění dovoluje podat stoprocentní výkon, nicméně dnes byla bolest větší než obvykle,“ napsala Strýcová na sociální síť.

To už musí být pořádné zranění, aby Barbora Strýcová skrečovala tenisovou bitvu. V úterý v Eastbourne to bylo teprve potřetí, co odešla kvůli vlastním zdravotním komplikacím ze zápasu před jeho řádným koncem.

Strýcová je známa svou bojovností a zarputilostí, v zápase jde často doslova „na krev“. Třiatřicetiletá Češka však nechtěla v Eastbourne riskovat i s ohledem na blížící se Wimbledon a zápas proti Slovince Hercogové skrečovala za stavu 6:7(3) a 1:0.

„Bohužel jsem musela potřetí v kariéře skrečovat zápas, protože už nějakou dobu cítím silnou bolest v natržené achilovce,“ popsala Strýcová zdravotní komplikaci. „Normálně mi tohle zranění dovoluje podat stoprocentní výkon, nicméně dnes byla bolest větší než obvykle,“ popisuje bývalá fedcupová reprezentantka.

Start hlavní soutěže Wimbledonu se blíží, a tak Barbora Strýcová nechtěla riskovat vážnější zranění. „Věřím, že budu na Wimbledon stoprocentně připravená do singla i debla,“ dodala aktuálně padesátá tenistka světa.

Barbora Strýcová skrečovala tenisový zápas teprve potřetí v rámci své bohaté kariéry. Její první předčasné ukončení zápasu přišlo před dlouhými šestnácti lety na antukovém turnaji ve španělské Gironě. Strýcová tehdy vzdala finále proti Ukrajince Vakulenkovové za stavu 5:7, 0:2.

Další skreč plzeňské hráčky přišla až o třináct let později v roce 2016 na turnaji v americkém Indian Wells. Strýcovou musela kvůli zdravotním komplikacím vzdát v Kalifornii duel proti Simoně Halepové v osmifinálovém souboji za stavu 3:6, 0:1.

Třetí případ přišel až nyní v Eastbourne. Z této statistiky je viditelné, že pokud je Strýcová zdravotně fit, nechá na kurtu naprosto vše. I proto je mezi českými fanoušky tak oblíbená.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

I am sorry that I had to retire today because for some time I have been feeling pain in my Achilles’ tendon that has been slightly harmed. Usually I can compete with it and give 100% but the pain was too much today and I didn’t want to risk a more severe injury. I will be ready for Wimbledon. See you soon. . Bohužel jsem dnes musela potřetí v kariéře skrečovat zápas, protože už nějakou dobu cítím silnou bolest v natržené achillovce. Normálně mi tohle zranění dovoluje podat stoprocentní výkon, hraju s tím dlouhodobě. Nicméně dnes byla větší než obvykle, takže jsem nechtěla riskovat vážnější zranění. Poslechla jsem své tělo a zápas ukončila. Na Wimbledon se pořád těším a věřím, že budu stoprocentně připravená do singla i debla.

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Čen 25, 2019 v 8:12 PDT