ATP

Sen pokračuje! Murray skolil další favority, bude hrát o titul. Získá parťák double?

- Radek Štohl

Jeden zápas dělí Andy Murrayho od skvostného návratu. Britský tenista se v Queen's Clubu utká o titul ze čtyřhry, společně s parťákem Feliciano Lópezem v semifinále porazili třetí nejvýše nasazený pár podniku Henri Kontinen, John Peers 7-5 6-7 10-7. López se ke všemu v neděli od 14:00 pokusí o titul ze dvouhry.

Nasazené jedničky (Juan-Sebastian Cabal, Robert Farah), zkušení Britové (Daniel Evans, Ken Skupski) a naposledy ani grandslamoví vítězové a dvojnásobní držitelé titulu z Turnaje mistrů nedokázali najít recept na netradiční pár Andy Murray, Feliciano López. Této dvojici nyní zbývá už poslední krůček, aby završila fantastický týden.

Týden, ve kterém se zprvu mělo jednat o smělý plán. Zkusit si, jak na tom bude Andy Murray po zdravotní stránce, pokud možno se rozehrát před Wimbledonem a v ideálním případě se dočkat výhry. Z jediného vítězství se však nakonec může zrodit nečekaný titul.

K potenciální trofeji výrazně pomohlo semifinále. Murray s Lópezem do něj vstoupili ziskem první sady, v jejímž závěru proměnili druhý brejkbol v setu, přičemž soupeři svoji jedinou šanci za stavu 2:2 nezužitkovali.

Nástup do druhého dějství vyšel favorizovanému páru Kontinen, Peers. Třetí nasazení získali brejk ve druhé hře, další mohli přidat za stavu 3:2, nedokázali však využít ani jeden ze čtyř brejkbolů v řadě, po čemž přišel trest v podobě ztraceného servisu. Čistou hrou.

Murray s Lópezem ke všemu v jedenácté hře zvládli hru na returnu a šli podávat na postup. Soupeři se ale včas dokázali vzchopit a vynutili si tiebreak. Ve zkrácené hře sice Murray s Lópezem vedli 3:1, během následujícího vlastního servisu ale přišli o dva balónky. Vítěze tak musel určit super tiebreak.

Během něj se lépe dařilo páru startujícímu na divokou kartu, který se zásluhou dvou minibrejků dostal k vedení 7:4. Ačkoliv následně nezvládl míček při servisu, zbytek duelu si již ujít nenechal, zásluhou čehož se může těšit na finále čtyřhry. 

Pro Feliciana Lópeze se nebude jednat o jediný zápas nedělního dne. Zkušený tenista se kromě deblu probojoval také do závěrečného utkání ve dvouhře, v němž vyzve Gillese Simona. 

Bude mít neděle pro Lópeze šťastnou tečku?

Fever-Tree Championship (muži, GBR, 2 081 830 EUR)
Semifinále čtyřhry
F. López (ESP), A. Murray (GBR) – Kontinen (FIN), Peers (AUS)[3] 7-5 6-7 10-7