Siniaková pomáhá nemocným. Fanoušky zve k internetové aukci

- Jan Vojkůvka

Krásné gesto od mladé české tenistky. Kateřina Siniaková, jež se pečlivě připravuje na blížící Wimbledon, kde ve čtyřhře obhajuje s Barborou Krejčíkovou titul, věnovala svou podepsanou raketu do speciální aukce, jejíž výtěžek půjde na pomoc potřebným. Konkrétně do vsetínského spolku Roska, který pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou.

„Je velmi důležité pomáhat lidem a my všichni můžeme přispět,“ napsala na svůj Facebook Siniaková, jež svým činem podpoří hokejbalový turnaj Stoupa Cup, jehož výtěžek od roku 2016 putuje na charitu. Letos se bude pomáhat právě spolku Roska.

„Jsem ráda, že mohu podpořit Stoupa Cup a předat patronce turnaje Petře Staňové moji raketu z Indian Wells, která se bude dražit společně s dresy dalších úspěšných sportovců,“ pokračovala Siniaková.

„Výtěžek z letošní benefice půjde na konto vsetínského spolku Roska, který pomáhá nemocným lidem s roztroušenou sklerózou. Internetová aukce startuje 12. července 2019, nenechte si ji ujít,“ pozvala všechny své příznivce k zapojení se do aukce.

Třiadvacetiletá Siniaková se v této sezoně dlouho trápila a na dobrý výsledek čekala až do května, kdy se jí podařilo v Praze dojít do čtvrtfinále. Během generálky na French Open pak došla do semifinále v Norimberku a na pařížské antuce si po skalpech Naomi Ósakaové či Marie Sakkariové zahrála osmifinále.

Přípravný turnaj před Wimbledonem na Mallorce jí ovšem nevyšel a česká hráčka vypadla hned v prvním kole po porážce s Alison van Uytvanckovou.