ATP

Krásné sportovní gesto! Soupeř křičel bolestí, Wawrinka přiběhl vypomoct

- Radek Štohl

Znovu ukázal svoji lidskou tvář. Stan Wawrinka na turnaji v Queen's Clubu během zápasu proti Danielu Evansovi spatřil, jak jeho protihráč nepříjemně uklouzl, přičemž neváhal a šel Britovi, který se svíjel v bolestech, vypomoci. Duel se nakonec dohrál, Wawrinka vyhrál ve dvou sadách.

Pády a zranění nebývají na travnatém povrchu ničím neobvyklým. Zvláště, pokud na daném místě prší, což je v londýnském Queen's Clubu téměř na denním pořádku. Naposledy na tuto souhru okolností málem doplatil domácí Daniel Evans. 

Hráč startující v hlavní soutěži na divokou kartu byl proti Stanu Wawrinkovi outsiderem a sedmého nasazeného mohl jen překvapit. V tom mu však mimo jiné zabránilo okamžik z poloviny prvního setu.

Stan Wawrinka podával za stavu 3:1 40:40. V průběhu výměny se rozhodl zahrát soupeři úder do protipohybu a ačkoliv Evans stihl na forhend křížem včas zareagovat, při návratu na levou stranu kurtu si nepříjemně podvrtl kotník a zůstal ležet na zemi.

Na trávě zůstal ležet v bolestech, jeho švýcarský protihráč však neváhal a Evansovi se vydal na pomoc a zeptat se, zda je v pořádku. S pomocí Wawrinky také vstal a utkání dohrál. Postup do osmifinále si však zajistil favorizovaný Wawrinka, který vyhrál 6:3, 6:4.