Rafo, koukej a uč se! Mám lepší servis než on, směje se gruzínská deblistka

- Jan Havlovic

Oxana Kalašnikovová předvedla na turnaji na Mallorce skvělý moment, když při mečbolu zahrála kick servis. Míček odskočil tak nepříjemně, že přeskočil soupeřku na druhé straně kurtu. „Když je váš kick servis lepší než ten Rafův,“ smála se gruzínská deblistka na Twitteru.

Zahrát servis tak, aby míček po odskoku přelétl soupeře na druhé straně dvorce, to není vůbec žádná legrace. Pokud však tenista toto taktické podání dlouhodobě trénuje, může přinést v zápase kýžené ovoce.

Názorně o tom přesvědčila gruzínská deblistka Oxana Kalašnikovová, která nastoupila do prvního kola čtyřhry na turnaji na Mallorce po boku Australanky Monique Adamczakové.

Gruzínsko-australská dvojice vedla v duelu proti bělorusko-australskému páru Lidzijaová, Stormová již 9:7 v supertiebreaku a na podání šla právě Kalašnikovová.

Osmadvacetiletá gruzínská deblová specialistka poslala míček při servisu tak šikovně, že se po dopadu vysoko odrazil a nebohou Australanku Sanders Stormovou přeskočil. Kalašnikovová s Adamczakovou tak díky tomuto míčku celé utkání vyhrály 4:6, 7:5, 10:7.

Kalašnikovová se poté pochlubila inkriminovanou výměnou na Twitteru. „Když je váš kick servis lepší než ten Rafovo,“ smála se gruzínská deblistka.