Krasobruslařka nebo kuchařka. Co by dělala Strýcová, kdyby nehrála tenis?

- Ondřej Jícha

Na J&T Banka Prague Open se dostala mezi osm nejlepších. Barbora Strýcová je jednou ze tří Češek, které si na domácím turnaji zahrají čtvrtfinále. V rozhovoru ve voze CarTec Praha na sebe prozradila co by dělala, kdyby nehrála tenis, nebo že nemusí, když ji někdo řekne Báro.

V letošním roce jsou sice na programu olympijské hry v brazilském Rio de Janeiru. Třicetiletá Češka ale přiznala, že místo zlaté medaile by raději vyhrála grandslamový titul. K němu byla nejblíže před dvěma lety, když na travnatých kurtech ve Wimbledonu došla do čtvrtfinále, kde jí vystavila stopku pozdější vítězka turnaje Petra Kvitová.

 Barbora Strýcová je známá svým projevováním emocí během turnajů a rady svého trenéra až na výjimky dodržuje. „Většina toho, co řekne, je pravda. Moc často se nestává, že bych s ním nesouhlasila. To na něj házím obličeje,“ přiznává na sebe plzeňská rodačka, která zároveň dodává, že nemusí, když ji někdo osloví Báro. To už raději Barů, Báří, Barborko nebo Baruno, jak ji říkají její nejbližší přátelé.

Mix s Federem

Pokud by si třicetiletá Češka mohla vybrat partnera pro smíšenou čtyřhru, byla by její volba naprosto jasná. Po boku by si Barbora Strýcová nejraději zahrála se švýcarským fenoménem Rogerem Federerem. Rodákovi z Basileje by při zápase nevyčítala ani žádnou chybu. „Nic bych mu nevytýkala, řekla bych mu, že je úžasný,“ prozradila Strýcová.

Té se nejčastěji zdá o tenisu před turnaji. Naopak když je doma, tak vůbec. Pokud by se nevěnovala bílému sportu, tak by si podle vlastních slov pořídila kavárnu, projížděla se na ledě jako krasobruslařka nebo by se živila jako kuchařka, což je činnost, u které relaxuje nejčastěji. Na tenise má nejraději bojovnost a adrenalin. „Můžu hrát sama za sebe a chuť vítězství je úžasná,“ dodává Strýcová.