Všichni tě nenávidí, křičel Murray na Rosola. Už jsme v pohodě, říká nyní světová dvojka

- Daniel Kubelka

Los úvodního kola dvouher US Open určil, že proti sobě nastoupí mimo jiné také Lukáš Rosol a Andy Murray. Řekli byste, nic zvláštního, vždyť se utká současná světová dvojka s jedním z mnoha tenistů elitní stovky. Jenže...

Oba borci se spolu střetli ve čtvrtfinále turnaje ATP v Mnichově. Při jedné z výměn stran Rosol údajně vrazil do svého soka ramenem, což Murray nesl velmi nelibě a hned to českému tenistovi, předtím, než se chystal podávat, dal náležitě najevo.

„Všichni na okruhu tě nenávidí, nikdo tě nemá rád,“ prohlásil směrem k Rosolovi aktuálně druhý hráč světového žebříčku, za což byl odměněn „pískotem“ německého publika. Jak se ale zdá, nevraživost mezi oběma borci je již zapomenuta.

Murray krátce po zveřejnění losu prvního kola mužské dvouhry, po němž bylo patrné, že se na úvod potká právě s aktuální českou trojkou, potvrdil, že se až zase tolik nestalo.

„Vlastně jsme spolu tehdy mluvili hned po zápase a už to bylo v pořádku. Ano, staly se tehdy na kurtu určité věci, ale hned po skončení utkání jsme si o tom v klidu promluvili,“ popsal Murray v rozhovoru pro britská média, že krátce po konci třísetové bitvy si oba borci mezi sebou vše vyříkali a pokračoval.

„Nikdy jsem s Lukášem až na ten jeden incident neměl problém. Bude to opravdu velice těžký soupeř. Je to velký, silný chlap, nebojí se riskovat. Pro první kolo vůbec nic snadného,“ ocenila kvality českého tenisty Andy Murray.

Dvojnásobný olympijský šampión totiž moc dobře ví, jak těžká bitva ho v úvodním zápase čtvrtého grandslamu čeká. S Rosolem se kromě zmíněné bitvy v Mnichově utkal ještě rok předtím v Indian Wells a pokaždé potřeboval na zdolání nepříjemného soupeře tři sety.