Naštvaný šéf WTA: Semifinále mimo centrkurt? Neférové! Jsme extrémně zklamáni

- Filip Lefenda

Nehrát semifinále grandslamu na centrálním dvorci? Přesně tento nešvar musí v Paříž skousnout Markéta Vondroušová. Celodenní středeční déšť „nahustil“ páteční program a odsunul její duel s Britkou Kontaovou na menší dvorec Simonne Mathieuové pro pět tisíc diváků. „Jsme extrémně zklamáni, že jsou obě ženská semifinále nasazena mimo centrální kurt,“ nechal se v prohlášení slyšet vytočený šéf WTA Steve Simon.

Pátek nabídne vinou počasí jak ženská, tak i mužská semifinále. A zatímco kvarteto nejlepších tenistů bude zápolit na centrálním dvorci Philippa Chatriera, ženy byly vytěsněny na menší kurty Suzanne Lenglenové a Simonne Mathieuové. V takové fázi grandslamu nevídaná věc.

„Není pochyb o tom, že program narušilo počasí. Tohle samozřejmě chápeme,“ píše v prohlášení šéf ženské tenisové asociace WTA Steve Simon. „Přesto jsme extrémně zklamaní, že jsou obě ženská semifinále nasazena mimo centrální kurt. Toto rozhodnutí je nevhodné a neférové,“ nebral si servítky.

„Čtyři ženy, které dosud hrály skvěle a dostaly se v turnaji tak daleko, by měly mít právo hrát na největším kurtu. Věříme, že se situace dala vyřešit ke spokojenosti hráček a fanoušků i jinak,“ dodal Simon, za což sklidil na sociálních sítích stovky souhlasných reakcí.

Obě semifinále byla naplánována souběžně na pátečních 11 hodin tak, aby ani jedna z vítězek neměla výhodu delšího odpočinku před sobotním finále. O to zabojují Markéta Vondroušová s Britkou Kontaovou na jedné straně, a Australanka Bartyová s teprve sedmnáctiletou Američankou Anisimovovou na té druhé.