Dojemné gesto. Bouchardová splnila v Paříži sen malému chlapci

- Jan Havlovic

Eugenie Bouchardová ukázala v Paříži během letošního Roland Garros, že má velké srdce. Kanadská tenistka si zatrénovala s malým fanouškem Michaelem, který bývalou světovou pětku pravidelně navštěvoval. „Tohle je bezpochyby ta nejlepší část na mé práci,“ potěšil Kanaďanku zájem mladého fanouška.

Do areálu Rolanda Garrose často přicházejí začínající mladí tenisté, aby na vlastní oči spatřili své velké idoly. Jedním z nich je také šestiletý Michael, který na letošním French Open pravidelně navštěvoval tréninky Eugenie Bouchardové.

Pětadvacetiletá Kanaďanka si zájmu malého fanouška všimla a po jedné z tréninkových jednotek mu nabídla, aby si s ní krátce zahrál. „Každý den přišel, aby se se mnou obejmul. Tohle je zcela jistě ta nejlepší část na mé práci. Inspirovat dětí tím, co dělám,“ pochvalovala si Bouchardová v příspěvku na Instagramu.

Kanadská tenistka zveřejnila na sociální síti také video z krátkého tréninku s malým Michaelem. „Na to, že mu je šest, hraje výborně. Očekávám, že mě pozveš do svého boxu, až budeš hrát za dvacet let grandslamové finále,“ dodala závěrem s trochou nadsázky Eugenie Bouchardová.

Po tenisové stránce se bývalé wimbledonské finalistce ale v Paříži příliš nedařilo. Bouchardová se rozloučila s turnajem hned v prvním kole po porážce od Ukrajinky Curenkové.