ATP

Murray se vrací zpátky! Vybral turnaj i spoluhráče

- Radek Štohl

Andy Murray se za čtrnáct dní opět zapojí do tenisového dění. Bývalý nejlepší hráč světa se po zdravotních problémech s kyčlí letos do singlu pravděpodobně nezapojí, svůj pokus o návrat však zkusí ve čtyřhře. Konkrétně to bude na domácím turnaji v Queen's Clubu, kde utvoří dvojici s Felicianem Lópezem.

Aktuálně 213. hráč žebříčku dvouhry nezažívá ideální tenisové časy. V polovině sezóny 2017 předčasně ukončil celý ročník, kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí se na začátku roku 2018 podrobil operaci.

V soutěžním utkání se tak objevil až loni v červnu, v Queen's Clubu prohrál s Nickem Kyrgiosem 6:2, 6:7(4), 5:7. Ve zbytku uplynulé sezóny zvládl postoupit do čtvrtfinále ve Washingtonu a Šen-čenu, od konce září však na dvorcích znovu absentoval. 

Do tenisového kolotoče naskočil až letos v Brisbane a na Australian Open. Před neúspěšným pětisetovým zápasem proti Roberto Bautistovi ke všemu absolvoval emotivní tiskovou konferenci, na které mimo jiné prohlásil, že má potíže i v běžném životě.

Murray se tak na konci ledna podrobil další operaci pravé kyčle, kterou má nyní vybavenou kovovým povrchem. O jeho letošním zapojení do singlu se dost silně pochybuje, naopak ve čtyřhře se vrátí již v v Queen's Clubu, na svém oblíbeném podniku si zahraje s Felicianem Lópezem.

O startu Andy Murrayho informovaly oficiální stránky britského turnaje. Příprava na Wimbledon začíná 17. června.