Zklamaná Siniaková: Hledala jsem se. Soupeřka mě nutila k chybám

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Životní grandslamové tažení je u konce. Kateřina Siniaková v osmifinále Roland Garros podlehla agresivně hrající Madison Keysové 2:6 a 4:6. „Udělala jsem víc chyb než s Ósakaovou. Bylo to i tlakem, pod který mě Keysová dostávala. Hrála dobře a vydržela to celý zápas,“ uznala kvality americké soupeřky Siniaková.

Absolvovat po slavném vítězství nad světovou jedničkou Naomi Ósakaovou další zápas proti silné soupeřce není nic jednoduchého. V Paříži se o tom přesvědčila Kateřina Siniaková, která v osmifinále Roland Garros podlehla světové čtrnáctce Madison Keysové 2:6 a 4:6.

„Jsem zklamaná. Soupeřka diktovala hru, dostávala mě pod tlak. I proto jsem víc chybovala. Hrála dobře a vydržela to celý zápas. A když vede, troufá si na víc věcí,“ uvedla po svém konci na pařížském grandslamu Siniaková.

Důležitým okamžikem v utkání byl brejk na 2:4 v prvním setu. „Nezachytila jsem začátek. Vrátila jsem se sice zpátky, ale potom mi hned utekl set. Dnes jsem se trochu hledala,“ přiznala světová jednička ve čtyřhře.

Před zápasem se zdálo, že by české tenistce mohly pomoci obtížnější podmínky. „Myslela jsem, že počasí bude na mé straně, ale nakonec ne. Kurt byl dost mokrý, občas mi to i sjíždělo. Ale hru to neovlivnilo,“ komentovala tenistka z Hradce Králové, jež už vyhlíží přesun na trávu.

„Není to můj oblíbený povrch, ale těším se. Můžu se přizpůsobit, mám ráda servis – volej. Na kurtu se teď cítím sebevědomě. Snad i na trávě vyhraju nějaké zápasy,“ přeje si Siniaková, která bude před Wimbledonem startovat na Mallorce a v Eastbourne.