Fruhvirtová při grandslamové premiéře neuspěla. Přesto na sebe může být pyšná

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Ve stínu velkých úspěchů Kateřiny Siniakové a Markéty Vondroušové představil český ženský tenis v Paříži další svůj klenot. Teprve čtrnáctiletá Linda Fruhvirtová má za sebou premiérový start na grandslamu. První kolo dvouhry jí bohužel nevyšlo.

Při své grandslamové premiéře si v prvním i ve druhém setu vypracovala nadějné vedení, nakonec však talentovaná Linda Fruhvirtová podlehla v prvním kole Roland Garros domácí tenistce Aubane Droguetové 4:6 a 5:7.

„Bylo to o pár chybách. Ona hrála dost dobře, padalo jí to k lajnám. Jsem zklamaná, měla jsem určitě větší očekávání. Ale musím to brát tak, jak to je,“ vracela se k nevydařené grandslamové premiéře Fruhvirtová.

Po úvodních třech gemech to pro českou tenistku na kurtu č. 12 vypadalo nadějně. „Soupeřka prohrávala 0:3, ale po prvním vyhraném gemu se chytila a začala hrát dobře. Mohla jsem ji porazit, bylo to těsné,“ popisovala čtrnáctiletá Češka, která ve druhém setu nevyužila tři setboly.

I přes bolestivou porážku ale na sebe může být Fruhvirtová pyšná. „Je dobré, že jsem se na grandslam dostala v tak mladém věku, navíc bez divoké karty a bez kvalifikace,“ těší debutantku, kterou na pařížské antuce ještě čeká čtyřhra po boku Američanky Robin Montgomeryové.

Vůbec nejraději by si ale čtrnáctiletá Fruhvirtová zahrála čtyřhru po boku své o dva roky mladší setry Brendy. A to na grandslamu.

Pobyt na tak významném turnaji je pro Fruhvirtovou něco nového. „Je tady hodně lidí. Chození v houfech není vždy úplně komfortní. Jinak je to v pohodě,“ sdělila s doplněním, že Paříž zatím projít nestihla.