Premiantka Vondroušová o svém transu: Ani jsem nevěděla, kolik to je

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Pouhých 57 minut a první grandslamové čtvrtfinále Markéty Vondroušové bylo na světě! Devatenáctiletá Češka zcela ovládla kurt Suzanne Lenglenové a nejen svými kraťasy zničila v osmifinále Roland Garros světovou dvanáctku Anastasiji Sevastovovou 6:2 a 6:0. „Byla jsem v transu, ve druhém setu jsem ani nevěděla stav,“ líčila nadšeně čerstvá čtvrtfinalistka.

„Miluju kraťasy,“ říkala před osmifinálovým duelem na Roland Garros s Markétou Vondroušovou turnajová dvanáctka Anastasija Sevastovová. Po hodinovém debaklu 2:6 a 0:6 možná svůj vztah k úderu vhodnému ke zkrácení hry přehodnotí.

„Takový výsledek jsem vůbec nečekala. Hrála jsem fakt dobře. Přitom tady v Paříži jsem poprvé nastoupila na tak velkém kurtu,“ radovala se Vondroušová, která je poprvé mezi nejlepší osmičkou na grandslamu.

Tenistka ze Sokolova prožila neskutečný zápas. „Ani jsem nevěděla, že vedu 6:2 a 5:0. byla jsem v transu. Nejlepší je opravdu nepřemýšlet nad gemy, ale hrát míček po míčku. Ona pak už nevěděla, co má dělat,“ hlásila devatenáctiletá Češka, jež si zajistila posun do elitní třicítky žebříčku.

Může přitom jít ještě dál. Pokud ve čtvrtfinále uspěje, klepala by na brány top 20. Narazí však na „prokletou“ Petru Martičovou. Chorvatka v Paříži vyřadila Karolínu Plíškovou, navíc Vondroušová s ní má bilanci 0:4.

„Popáté už s ní nechci prohrát. Na antuce se ale cítí nejlíp,“ doplnila kometa letošní sezóny, která si na šestém turnaji v řadě zahraje čtvrtfinále.