Siniaková po životním vítězství: Dostala jsem ji do nekomfortní zóny

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Co se nepovedlo v Melbourne Petře Kvitové, to se povedlo v Paříži Kateřině Siniakové! Třiadvacetiletá Češka si ve třetím kole Roland Garros vyšlápla na světovou jedničku Naomi Ósakaovou. Tenistku, jež na grandslamech držela sérii šestnácti výher v řadě, porazila 6:4 a 6:2.

Světová jednička ve čtyřhře porazila světovou jedničku ve dvouhře! To není fikce, ale realita třetího kola Roland Garros. Kateřina Siniaková v životním zápase přehrála Naomi Ósakaovou 6:4, 6:2 a slaví nejcennější možný skalp.

„Je to největší výhra kariéry. Světovou jedničku jsem ještě neporazila, ve dvouhře jsem v osmifinále grandslamu taky ještě nikdy nebyla. Začátek sezóny nic moc a najednou se to tak neuvěřitelně sešlo. Jsem moc ráda,“ nadšeně hodnotila Siniaková.

Česká tenistka v prvním setu odvrátila všech sedm brejkbolů útočící favoritky. „Bylo jasné, že ji nepřehraju, ona je ta agresivnější. Mým cílem bylo dostat ji do delších výměn, aby byla v nekomfortní zóně. V prvním setu jsem se dost bránila,“ ohlížela se za zvládnutou misí.

Po loňském triumfu ve čtyřhře po boku Barbory Krejčíkové získala Siniaková na pařížské antuce další významný zářez na pažbě. „Dochází mi to pomalu, ale jsem nadšená. Taťka má velkou radost. Říkal, že mi věřil a že jsem to zvládla skvěle. Chodí mi spousta zpráv. Je to neuvěřitelný pocit,“ popisuje čerstvá osmifinalistka.

Mezi nejlepší šestnáctkou nyní čeká Madison Keysová, která na grandslamech umí. Předloni si zahrála finále na US Open, v Paříži se loni probojovala až do semifinále. Mezi nejlepší čtyřkou byla i v Melbourne.

„Doufám, že to ode mě není jen výstřel. Nechci usnout na vavřínech. Ona (Keysová) žebříčkem vylétla rychle. Je to další agresivní hráčka, má velký servis, takže se podobá Ósakaové,“ nastínila Siniaková nadcházející bitvu o pařížské čtvrtfinále.