Vondroušová odrazila útok silné antukářky. Už tolik nepanikařím, těší ji

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Markéta Vondroušová válí! Ve třetím kole Roland Garros přehrála zkušenou antukářku Carlu Suárezovou Navarrovou 6:4, 6:4 a podruhé v kariéře postupuje do osmifinále grandslamu. „Musela jsem být aktivní a hrát fakt dobře, abych vyhrála bod. Jsem ráda, že se to na konci nezamotalo. Teď už se může stát cokoliv,“ komentovala Vondroušová.

Jen několik minut od sebe dělilo konce zápasů Karolíny Plíškové a Markéty Vondroušové. Zatímco světová dvojka na Petru Martičovou nevyzrála, devatenáctiletá Vondroušová si připsala cenný skalp antukové specialistky Carly Suárezové Navarrové.

„Nastoupila ve velkém stylu, hrála fakt dobře. Na antuce je skvělá. Byl to od nás obou super zápas, pro mě letos jeden z nejtěžších. Jsem ráda, že se to na konci nezamotalo,“ těšilo devatenáctiletou českou tenistku.

Po úvodních gemech to s nadějemi Vondroušové moc dobře nevypadalo. „Byla jsem hodně překvapená, jak liftovala forhend. Zatím jsem proti ní nehrála, viděla jsem ji jen v televizi,“ přiblížila svou těžkou předzápasovou pozici.

Důležitou roli hrála aktivita ve výměnách. „Když mě rozběhala svými liftovanými údery, neměla jsem moc šanci. Takže jsem se snažila od začátku výměny tlačit,“ prozradila tenistka ze Sokolova.

Z Vondroušové se stává zkušená a také všestranná hráčka. „V důležitých chvílích jsem klidnější, už tolik nepanikařím. Jsem ráda, že držím konstantní výkony, na každém povrchu se cítím dobře,“ vyzdvihuje své přednosti.

Na cestě vzhůru žebříčkem pomáhá světové osmatřicítce i silný tým. Spolupracuje s trenérem Janem Hernychem, Jiřím Hřebcem (pomocný trenér), Michalem Vágnerem (kondiční kouč) a nově i Martinem Janouškem (fyzioterapeut).

„Je super, že mám na Štvanici všechno při ruce. Tým funguje skvěle, všichni se navzájem znají. Až bude možnost, chci s sebou brát na turnaje i Michala Vágnera,“ uvedla Vondroušová, která se může spolehnout i na silnou podporu rodiny a kamarádů.

„Mamka v práci vždy sleduje mé zápasy. Píše mi hodně lidí. Jsem nadšená z toho, že mi tak přejí,“ doplnila česká tenistka, která se v osmifinále Roland Garros střetne se světovou dvanáctkou Anastasijí Sevastovovou.