Nezvykle emotivní Plíšková. Šafářové poslala dojemný vzkaz

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová má za sebou tenisovou derniéru. Dvaatřicetiletá tenistce gratulovala k úžasné kariéře řada tenisových osobností, včetně Karolíny Plíškové. Česká tenisová jednička přidala na sociální síť dojemný vzkaz určený právě pro její bývalou fedcupovou parťačku. „Díky za všechny ty krásné chvíle na kurtu i mimo něj,“ napsala česká tenisová jednička.

Karolína Plíšková s Lucií Šafářovou byly členky vítězného fedcupového týmu v roce 2015 při pražském finálovém střetnutí proti Rusku. České krajanky se potkávaly nejen v rámci reprezentačních srazů, ale také na profesionálním okruhu.

Poslední z celkových devíti vzájemných duelů těchto dvou tenistek se uskutečnilo v loňském roce ve druhém kole na Roland Garros. Právě v Paříži se Šafářová letos rozloučila s bohatou tenisovou kariérou. A s gratulací přispěchala i Karolína Plíšková.

„Lucko, díky za všechny ty krásné chvíle na kurtu i mimo něj, v jednom týmu nebo i jako soupeřky,“ napsala sedmadvacetiletá tenistka na sociální síť. „Budou mi chybět naše bitvy. Snad v každém zápase, co jsme hrály, byl nějaký tiebreak,“ vzpomínala Plíšková na tiskové konferenci v Paříži.

„Ona hrála vždy férový tenis. Problém s ní neměl asi nikdo, je to mírumilovný člověk. Na okruhu bude chybět,“ je si jistá aktuální světová dvojka. „Skvělá sportovkyně i kámoška. Hodně štěstí v další životní kapitole,“ dodala závěrem Plíšková.