Nový kurt byl hlučný. Sviští to tam, hlásí suverénní Plíšková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Už sedmou výhru v řadě si připsala Karolína Plíšková. Vítězka z Říma ve druhém kole Roland Garros porazila slovenskou tenistku Kristínu Kučovou 6:2 a 6:2 za necelou hodinu. „Hrála jsem dobře už od začátku, servis jsem měla pod kontrolou. Jsem se sebou spokojená,“ sdělila po jednoznačné výhře Plíšková.

Karolíno, dá se tento zápas nazvat pohodovým?
Asi jo. Hrála jsem dobře už od začátku. Jenom mi v úvodu trochu nešel return. Měla jsem pod kontrolou skoro všechny gemy při svém podání. Servis byl dnes v pořádku. Na rozdíl od prvního kola „mi psal“.

Jaký dojem na vás udělal nový kurt Simonne Mathieuové?
Přišlo mi to trochu hlučné. Byly tam nějaké školy a školky, tak to možná bylo tím. Hrálo se mně tam dobře. Oproti kurtům Philippa Chatriera a Suzanne Lenglenové je určitě rychlejší. Sviští to tam.

Zatím jste odehrála čtyři relativně snadné sety. Cítíte se před třetím kolem otestovaná?
Za poslední dva týdny toho mám odehráno dost. Je to tady samozřejmě trochu jiné než v Římě. Měla jsem několik dní na trénink. Soupeřky mě zatím neotestovaly. Se sebou jsem ale byla spokojená.

Test nyní přijde. Čeká vás Chorvatka Petra Martičová…
Martičová na antuce umí hrát. Mladenovicová s ní prohrála dost hladce, to mě překvapilo. Čekala jsem větší boj. Na betonu v Miami jsem Martičovou porazila, její hra ale na takovém povrchu tolik „nepíše“. Bude nebezpečnou soupeřkou.

Na kurtu jste zatím strávila minimum času. Budou se vám ušetřené síly hodit?
Můžou se hodit. Teď budu mít den volno, předtím jsem měla dva volné dny. Klidně bych hrála zítra. Na druhou stranu mám čas se připravit na soupeřku, která bude úplně jiná. Má lepší servis, hraje víc kraťasů, víc čopů.

Jak trávíte volné dny? Nakupovala jste už?
Ano, nákupy si neodpustím nikdy. Volna bylo hodně, musela jsem trénovat oba dny. Byla jsem ve městě. Taky jsem sledovala tenis, co to šlo.

Na víkend hlásí až třicítky. Dělá vám to radost?
Doufám, že předpověď vyjde. V takovém počasí se mi hraje líp, míčky víc letí. I dnes bylo fajn, jen trochu pofukovalo.

Lucie Šafářová dnes odehrála poslední zápas kariéry. Jak na ni budete vzpomínat?
Budou mi chybět naše bitvy. Snad v každém zápase, co jsme hrály, byl nějaký tiebreak. Ona vždy hrála férový tenis. Vycházely jsme spolu i mimo kurt moc dobře. Problém s ní neměl asi nikdo, je to mírumilovný člověk. Na okruhu bude chybět, má na něm hodně kamarádek.