Nezmar Siniaková po mixéru emocí: Hrála jsem maximum. Ze čtyřhry jsem špatná

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Tak divoký den zažije málokdy. Kateřina Siniaková na Roland Garros nejprve v nervy drásajícím druhém kole dvouhry přehrála favorizovanou Marii Sakkariovou 7:6(5), 6:7(8) a 6:3. Posléze s Barborou Krejčíkovou jako obhájkyně titulu nastoupily do čtyřhry, stopku jim však po výsledku 2:6 a 4:6 vystavila dvojice N. Kičenoková, Spearsová.

Čtyři a půl hodiny. Tolik času dnes strávila zápolením na pařížské antuce Kateřina Siniaková. Dvouhru proti Marii Sakkariové zvládla, čtyřhru po boku Barbory Krejčíkové nikoliv. „Byl to hrozně emocionální den. Nahoru, dolů. Porážka ve čtyřhře mi zkazila den,“ shrnula náročnou misi třiadvacetiletá česká tenistka.

Její vítězství nad Sakkariovou bylo patrně nejlepším v dosavadním průběhu sezóny. „Předvedla jsem své maximum. Výhry si vážím, bylo těžké to dotáhnout. Otočku z 1:5 jsem nečekala. Když jsem měla set v zádech, hrálo se mi líp. Jen mě mrzelo, že jsem to neukončila už ve druhém setu,“ uvedla Siniaková, jež poděkovala českým fanouškům za silnou podporu z hlediště.

Po proměněném mečbolu nebylo času nazbyt. Po třech hodinách odpočinku a regenerace přišla na řadu čtyřhra.

„Cítila jsem se dobře. Tělo bylo připravené, ale bylo těžké udržet si koncentraci kvůli reflexům. Nemyslím si, že to byl dobrý výkon. Po dlouhé době konec v prvním kole. Jsem z toho dost špatná. Snad využiju šance v singlu,“ doufá dvaačtyřicátá tenistka žebříčku.

Důležitou roli při poměrně hladké porážce loňských šampionek hrál zdravotní stav Barbory Krejčíkové. „Psala mi, že je nemocná. Ale nevěděla jsem, že je to tak vážné. Na začátku zápasu jsem byla zaskočená,“ přiznala její parťačka.

O postup do osmifinále si Siniaková zahraje proti světové jedničce a vítězce posledních dvou grandslamů Naomi Ósakaové. „Bude důležité zachytit začátek. Naomi dokazuje, že je skvělá hráčka. Na kurt půjdu s tím, že mám na to vyhrát. Antuka není její oblíbený povrch,“ uzavřela nejvytíženější hráčka pátého dne Roland Garros.