Rozhodla moje blbost. Mohla jsem dojít daleko, litovala Muchová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Na třetí kolo z loňského US Open Karolína Muchová v Paříži nenavázala. Na Roland Garros podlehla ve druhém kole Irině Beguové 6:1, 3:6 a 4:6. „Po prvním setu jsem se nechala uspat. Z takového zápasu si nevezmu nic dobrého,“ řekla po nevyužitém vedení dvaadvacetiletá Češka.

Po prvním setu to vypadalo na rychlý proces. Karolína Muchová byla při svém debutu v hlavní soutěži Roland Garros blízko postupu do třetího kola. Česká tenistka ale proti Irině Beguové nevyužila vedení 6:1, 3:2 a nakonec prohrála 6:1, 3:6 a 4:6.

„Myslím, že jsem prohrála vyhraný zápas. Bylo to těsné, ale měla jsem vyhrát ve dvou. Spíš než zkušenost rozhodla moje blbost. Z takového zápasu si nevezmu nic dobrého,“ nešetřila sebekritikou Muchová.

Zápas nabídl dvě odlišné části. „Začala jsem dobře, soupeřka neměla šanci. Potom jsem se nechala uspat. Sama jsem jako by na kurtě nebyla,“ pokračovala česká tenistka, jež podle vlastních slov mohla v Paříži dojít daleko.

Finalistku pražského turnaje nyní čeká rychlý přesun na travnatý povrch. Na něm dosud ve své profesionální kariéře odehrála pouze pět turnajů.

„Příští sobotu už hraju kvalifikaci v Hertogenboschi. Nevím, jak se stihnu připravit. Ale aspoň si zatrénuju a zahraju na trávě. Potom budu hrát na Mallorce a ve Wimbledonu,“ představila své plány Muchová, která se na specifický zelený povrch těší.

„Na trávě mě baví hrát. Je to jiný pohyb, musím si na to zvyknout. Ráda zkouším servis – volej. I když spadnu, nebolí to,“ vyzdvihuje přednosti travnatého povrchu 73. tenistka světa.