Děda byl nadšený, těšilo Vondroušovou. Po pokažených kraťasech se nehroutí

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Český tenis bude mít ve třetím kole dvouhry na Roland Garros minimálně dvě zástupkyně. Po Karolíně Plíškové zvládla duel druhého kola s přehledem také Markéta Vondroušová, když porazila teprve osmnáctiletou Anastasiji Potapovovou 6:4 a 6:0. „Ona ze začátku hrála fakt dobře. Říkala jsem si, že jí to tam nemůže padat celý zápas. Potom udělala chyby z mých čopů,“ ohlédla se Vondroušová.

Za stavu 1:4 v prvním setu to s nadějemi Markéty Vondroušové na premiérový postup do třetího kola Roland Garros nevypadalo dobře. Potom ale česká tenistka ukázala svou sílu. Ziskem jedenácti her v řadě dokráčela za hodinu a čtvrt k pohodlnému vítězství nad Anastasijí Potapovovou 6:4 a 6:0.

„Soupeřka začala ve velkém stylu, hrála fakt dobře. Bylo to ale jen o jeden brejk, takže jsem cítila šanci. Říkala jsem si, že jí to tam nemůže padat celý zápas. Zahrála jsem pár čopů a ona z toho udělala chyby. Potom jsem ji začala přehrávat,“ shrnula průběh utkání devatenáctiletá Češka.

I dnes si Vondroušová pomohla svou obávanou zbraní, kraťasy. Přestože jich na začátku několik pokazila, nepřestávala si věřit. „Hrála jsem s ní v Budapešti a tam to fungovalo. Nehroutím se, když mi nevyjdou dva kraťasy z dvaceti. Věřím si na ně i v důležitou chvíli,“ komentovala.

Tým rodačky ze Sokolova se během dnešního zápasu podstatně zmenšil. „Strejda s dědou odjeli už za stavu 1:2. Strejda totiž musel do práce. Děda mi pak po zápase hned volal a byl nadšený,“ přiznala Vondroušová.

Ve svých devatenácti čím dál častěji poráží i velká jména. „Víc si na ně věřím. Už si neříkám, že Ostapenková vyhrála grandslam. Spíš se soustředím na svou hru,“ prozradila vítězka předloňského turnaje v Bielu.

O druhou účast v osmifinále grandslamu si Vondroušová zahraje poprvé v kariéře proti antukové specialistce Carle Suárezové Navarrové. Ta si v Paříži dosud zahrála dvakrát čtvrtfinále a třikrát osmifinále.

„Viděla jsem pár gemů z jejího zápasu s Jastremskou. S trenérem něco vymyslíme. Teď už bude každý zápas hodně těžký,“ je si vědoma sympatická Češka, která proti zkušené Španělce zaútočí i na průnik do elitní třicítky žebříčku.